Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Urbenad hel kyckling – nyhet värd att prova!

Upptäck nya sätt att servera kyckling. Urbenad hel kyckling ger många möjligheter. Prova att rulla ihop den till en ballotine eller fritera i ett stycke.

Kronfågel lanserar nu Urbenad hel kyckling – en produkt där vi tar tillvara på hela fågeln. Kycklingen är handstyckad och skinnet är kvar vilket gör köttet extra saftigt och smakrikt. Den unika styckningsdetaljen gör det enkelt att laga kyckling till perfektion.

Confitera, grilla eller fritera – upptäck möjligheterna med Urbenad hel kyckling. Vill du ha ett modernt tillskott på la carte-menyn kan du servera den som sharing-rätt. Den hela benfria kycklingen fungerar även fint om du vill imponera på gästerna med en festlig ballotinen.
  

Gör så här:

Vispa ihop smöret och getostbollarna. Fördela blandningen jämnt över kycklingens insida.

Blanda olivolja, citronskal, vitlök och örter. Fördela örtblandningen över kycklingen. Salta och peppra ordentligt. Rulla ihop den urbenade kycklingen så hårt du kan i ugnsfolie. Låt stå i kylen ca 1 timme.

Värm ugnen till 125 °C. Lägg in kycklingrullen i en ugnsform i mitten av ugnen. Låt stå i ca 1 timme. Sätt försiktigt en termometer i mitten av rullen. Ta då ut rullen då när innetemperaturen är 68 °C. Låt svalna, gärna över natten.

Ta försiktigt ut rullen ur paketet. Dubbelpanera den och stek runtom i smör tills den är krispig och gyllenbrun.  Skiva upp och servera med ugnsrostade grönsaker som är säsong. 

Tips! Ta tillvara på fettet som rinner ut när du öppnar folien! häll ner det i en kastrull och addera lite grädde så har du en god sås. Smaka av med salt och peppar.

 

Ballotine på urbenad hel kyckling med smak av örter

En elegant ballotine fylld med getostkräm och färska örter. Om tid finns så rimma gärna kycklingen innan tillagning för att framhäva kycklingsmaken än mer.


Ingredienser för 8 personer

1 urbenad kyckling

25 g smör rumstempererat

4 getostbollar (labneh)

4 msk olivolja

1 citron zest

1 dl bladpersilja, finskuren

1 dl timjan, finskuren

1/2 dl rosmarin, finskuren

2 msk salvia, finskuren

3 vitlöksklyftor, hackad

Salt och svartpeppar

Panering

4 dl mjöl    


4 ägg

4 dl pankoströbröd

smör

Handla här

Kycklinginnerfilé 35-50 g

Kronfågel
Djupfryst
Art.nr. 406152
FRP
4x35-50 g

Kycklinglårfilé Utan Skinn 50-100 g

Kronfågel
Färskvaror
Art.nr. 205086
KG
1x2xca2,5 kg
KGD
1x2,5 kg

Salladskyckling tärnad

Kronfågel
Färskvaror
Art.nr. 212787
FRP
3x1,5 kg