Äntligen en svensk pasta gjord på 100% durumvete.
Den gotländska jordmånen gav oss förutsättningar att skapa närproducerad pasta. Nu tar vi nästa steg och lanserar Linguine, gjord på gotländsk rosadur-durum. Svenskare pasta än så blir det inte.
Handla:
Gotländsk linguine bolognese med linser
Ingredienser för 10 personer
- 0,6 kg nötfärs
- 400 g Frigodan brunoisegrönsaker
- 0,6 kg GoGreen krossade tomater
- 50 g tomatpuré
- 100 g chilisås
- 4 dl grönsaksbuljong
- 400 g GoGreen linser, röda el gröna
- 100 g Kungsörnen matkorn
- 50 g olivolja
- 5 g salt
- 0,5 g svartpeppar, grovmalen
- 1 g oregano
- Rivet citronskal från 1 citron
- 0,8 kg Kungsörnen Linguine
- gräslök grovskuren
- 10 g riven ost
TILL SERVERING
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Så här tillagar du receptet (ca 25-30 min):
Bryn färsen i oljan till fin gyllenbrun färg.
Tillsätt matkorn, linser och brunoisegrönsaker och låt dessa bryna med färsen någon minut.
Tillsätt krossade tomater, chilisås, tomatpuré samt grönsaksbuljong och låt koka på svag värme i 20-25 min. Rör i såsen med jämna mellanrum under koktiden.
Krydda med salt, oregano, grovmalen svartpeppar samt rivet citronskal och smaka av.
Koka pastan 8-9 min medan såsen puttrar.
Serveras gärna tillsammans med riven ost och skivad gräslök.