Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bjud gästerna på valfrihet

Arla® Pro Grilling Cheese är ett alternativ till kött, vegorätter och andra matlagningsostar. En mångsidig grillost som du kan fritera, steka, grilla, baka i ugn eller koka. Här finns cheesetariska recept och tips på hur Grilling Cheese förenklar i köket.

Köp ArlaPro produkter

Daal med Grilling cheese och toppad med gräddfil, mango och tomat

En indisk gryta med mycket smak och högt näringsvärde. Grilling cheese gör grytan ännu matigare. Se till att röra hela tiden så att linserna inte fastnar i botten.

Gör så här

- Tärna osten.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs morot, tomat och lök med ingefära, vitlök, chili, tomatpuré och kryddor.
- Tillsätt vatten och linser. Låt koka ca 20 min.
- Häll i grädden och sjud ca 10 min. Smaka av med salt och vänd ner den tärnade osten.

Vid servering

Servera grytan direkt toppad med tärnad mango och tomat, gräddfil och plockade örter. Servera gärna med naanbröd.

Ingredienser för 10 portioner

500 g Arla®Pro Grilling cheese
matolja
200 g morot, fint tärnade
200 g tomat, fint tärnade
200 g gul lök, fint tärnade
50 g färsk ingefära, finhackad
25 g vitlök, finhackad
15 g röd chili, finhackad
30 g tomatpuré
5 g garam masala
5 g malen koriander
5 g malen spiskummin
5 g paprikapulver
5 g malen gurkmeja
2,5 g malen kardemumma
1,2 kg vatten
300 g torkade röd lins
200 g Arla® vispgrädde
salt

Till servering:

300 g fryst mango, tärnad
200 g tomat, tärnade
300 g Arla® gräddfil
plockade färska örter, t ex mynta och koriander

Ingredienser för 10 portioner

- 600 g Arla® Pro Grilling cheese, smoked chili
- Arla® Svenskt Smör, till stekning
- 300 g gul lök, hackad
- 15 g vitlök, finhackad
- 450 g röd paprika, tärnad
- 120 g tomatpuré
- 10 g paprikapulver
- 750 g passerade tomater
- 500 g Arla Pro syrad grädde
- salt och svartpeppar

Marinerade bönor:

- 200 g gurka, rovriven
- 600 g kokta svart böna
- 150 g rödlök, finhackad
- 75 g salladslök, finhackad
- 5 g vitlök, finriven
- 100 g Arla® gräddfil
- salt och svartpeppar

Grilling cheese stroganoff med marinerade bönor

Biff, korv och nu Grilling cheese stroganoff. Det enklaste sättet att effektivisera i köket är att hitta en rätt som du med små medel kan förändra beroende på vad som efterfrågas.

Gör så här

Strimla osten och fräs den i smör i en stekpanna eller på ett stekbord, lägg åt sidan. Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en gryta tills löken mjuknat.
Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Rör ner passerade tomater, grädde och osten. Låt sjuda ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Marinerade bönor:

Låt gurkan hänga av i en sil. Blanda gurkan med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera rätten med bulgur, pasta eller ris som toppas med lite skivad salladslök och tärnad paprika.

Grilling mac and cheese med syrad kålsallad

Comfort food när den är som bäst. Maxa din mac and cheese med Grilling cheese och servera som tillbehör eller hel rätt.

Gör så här

Grilling mac’n cheese:
Strimla osten. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
Smält smöret i en gryta och vispa i mjöl. Tillsätt buljong och grädde under vispning. Låt koka ca 2 min under omrörning. Smaka av med lök- och vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Vänd ner pasta, spenat och strimlad ost i såsen. Fördela i bleck och tillaga i ugn på 200° ca 10 min. Strö över riven ost och gratinera ytterligare ca 10 min.

Syrad kålsallad:
Vänd runt kålen med övriga ingredienser. Smaka av med salt.

Ingredienser för 10 portioner

Grilling mac´n cheese:
400 g Arla®Pro Grilling cheese, smoked chili
600 g pasta, gemelli eller annan avlång sort
50 g Arla® Svenskt Smör
60 g vetemjöl
400 g grönsaksbuljong
400 g Arla®Pro syrad grädde
6 g lökpulver
6 g vitlökspulver
salt och svartpeppar
200 g färsk spenat
200 g Red label® riven ost, 28%

Syrad kålsallad:
1 kg vitkål, finsrimlad
100 g Arla Köket® grekisk yoghurt
50 g vitvinsvinäger
90 g matolja
10 g malen kummin
20 g gräslök, finskuren
salt

Smarta tips & trix!

Grilling Cheese är gjord för att laga till många – med våra smarta tips sparar du tid vid förberedelserna i köket!

Skärmaskin
- Grilling Cheese går utmärkt att skära med skärmaskin för att få jämna skivor.

Tillaga i en gryta
Grilling Cheese passar fint att skäras i olika former och användas i grytor.

- Skär osten i en form som passar din gryta. Spara tid genom att skära den i en grönsaksskärare!
- Lägg i en grytbas och värm upp.
- Osten håller formen och passar bra för varmhållning.
- Tillvarata allt på osten genom att använda ändbitarna till din gryta!

Ugnsbaka
Grilling Cheese kan ugnsbakas på olika sätt, till exempel kan den varvas med grönsaker eller bakas tillsammans med en sås eller gryta.

- Ugnsbaka på 200° i 10–15 minuter.
- Osten kan bakas i förväg och serveras med passande tillbehör.
- Baka inte osten längre än 15 minuter – då kan den bli för torr!