Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bacon – Världens bästa krydda

En lång historia, vi har utvecklat kvalitetsbacon i över 100 år

Rökprocessen är avgörande för den perfekta smaken.

Danish Crown Professional har utvecklat kvalitetsbacon i över 100 år och har idag en produktion på ca 52.000 ton bacon per år vilket gör oss till marknadsledadnde i flera länder där vi är verksamma. Vi tillverkar vårt bacon genom att köttet först saltas, sen torkas och röks naturligt över bokved tills smaken är perfekt. Vi röker och torkar vårt bacon i flera omgångar tills vi fått fram vår alldeles egna, speciella smak.

Vi vill göra det enkelt att addera bacon i dina rätter. Bacon är en smakkompis som passar till mycket. Inte minst den saftiga burgaren, där sältan från baconskivan gifter sig bra med de söta från den karamelliserade löken, den rökiga BBQ-såsen och konsistensen på den smälta cheddarosten.

        

Bacon + lunch = brunch

Det bästa med brunchen är att du kan välja mat från såväl frukost som lunchkategorin, att skämma bort dina gäster med. Vissa hävdar att själva namnet ”brunch” är en sammanslagning av ordet bacon och lunch – sant eller falskt? Det vågar vi inte svara på, men sant är att det på brunchbordet finns massor av smakkompisar till baconet.

Den naturliga sältan gör baconet till en utmärkt brunchingrediens eftersom man ofta har en blandning av sött och salt på brunchbordet. Sött och salt tillsammans skapar magi!

     
     
    

Våra bacon

Layout bacon – halverad hanteringstid jämfört med traditionellt rullpack.

Det blir inte enklare än så här att tillaga knaprigt och läckert bacon. Ett färskt premiumbacon med hög kvalitet, rökt på riktigt bokspån som ger en balanserad röksmak. I förpackningen ligger det sju skivor bacon på varje bakplåtspapper som är anpassat efter gastronombleck så att du kan lägga arket direkt på plåten. Du kan också vända det upp och ner i blecket och enkelt dra bort arket. Baconskivorna steks sedan i ugnen på 200˚C tills de är perfekt knapriga. Passar utmärkt för storförbrukare som ställer krav på både kvalitét och hantering.

Förstekt bacon = Bekvämt

Vårt förstekta premiumbacon är saltat, torkat och traditionellt bokvedsrökt innan vi steker det. Vi använder inget socker utan alla smaker och dofter är lika naturella som alla andra våra baconprodukter. Förstekt bacon använder du för att spara tid i köket och kunna skapa inspirerande och enkla lösningar till menyn. Vi har tre olika stek-grader att välja mellan. Produktfördelar med förstekt bacon:

           
➢ Olika stekgrader
➢ Alltid samma kvalitet
➢ Genomsnittlig skivvikt
➢ Mindre hantering
➢ Färre förpackningar och transporter jämfört med ostekt bacon
➢ Enkelt att värma
Vårt lättstekta bacon är idealiskt för hotell och bufféer och minskar drastiskt förberedelsetiden samtidigt som det garanterar en jämn kvalitet varje dag. Det kan värmas i stora volymer utan att skivorna fastnar i varandra. Till 100 g stekt bacon har 158 g sidfläsk använts. Urstekningsgrad 40%.
Det mediumstekta baconet är färdig att äta och kan direkt användas till exempelvis smörgåsar eller hamburgare. Stekgraden för att baconet är lätt krispigt men fortfarande mört.
Till 100 g stekt bacon har 219 g sidfläsk använts. Urstekningsgrad 57%.
Det hårdstekta baconet är färdigt att äta och är perfekt för smörgåsar eller varför inte som ett snacks. Detta bacon har vi lyckats steka hårt och krispigt utan att det blivit torrt. Till 100 g stekt bacon har 269 g sidfläsk använts. Urstekningsgrad 65%.
Detta stekta baconflakes är färdigt att äta och perfekta att ha i färdiga rätter, på sallader, i soppor, på en smörgås eller som topping. Baconet är mediumstekt och krispigt utan att vara torrt. Till 100 g stekt bacon har 219 g sidfläsk använts. Urstekningsgrad 57%.

Lär dig mer om Danish Crown

Till leverantörsporträtt

Baconspecialisten - Tulip

Tulip är “Baconspecialisten sedan 1912” därför är vårt mål att producera alla typer av bacon och alltid utveckla tillverkningen av bacon.