Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Majs svart

Färskvaror
    • Artikelnummer: 302733
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca1 kg, 1xca1 kg
    • Lev.artnr: 302733
Beskrivning

Används ofta för att göra majsmjöl eller drycker på (för färgens skull).

Odlas och växer i Sydamerika.
Råvaruguiden
Majskolv
Majs klassas både som en grönsak och ett spannmål men innehåller inte gluten. Finns i flera olika sorter och har olika användningsområden och syften. Majskolven är den omogna kolven av sockermajs. Den svenskodlade hittar du under augusti och september. En av världens viktigaste grödor.
Produktinformation
Länder

Israel, Sverige

Varugrupp

Övrigt

Temperatur

0-6°C

Lagring

Förvaras svalt, gärna i plastpåse för att behålla fuktigheten.

Hanteringsråd

Majs är känslig för temperaturskillnader och uttorkning. Täckbladen, skägget och nedre stängeln ska tas bort före användning.

Användningssområde

Färska majskolvar äts som de är eller genom att skäras ner i sallader, grytor och stuvningar. Goda att koka lätt i saltat vatten eller grilla. En nygrillad majskolv med smör är det inte mycket som slår men prova även att strö över lite finriven ost som parmesan eller manchego och toppa med några chiliflakes.

Allergener

Inga kända.

Nördinfo

Majskolvarna fördes till Europa av Christofer Columbus under 1400-talet. Det har dock hittats spår av majs som är över 10 000 år gamla men dess ursprung råder det fortfarande diskussioner om.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Har du ett stort råvarulager i dessa tider? Vi på Menigo har tagit fram tips och mallar för att du som krögare på ett enkelt sätt skall kunna förpacka och sälja varor till dina gäster.
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.