Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bikarbonat

Bikarbonat

Kockens
Kolonial
Art.nr. 127726
FRP
9x70 g
    • Leverantör: Culinar Sverige AB
    • Nettovikt: 0,63 kg
    • Lev.artnr: 8117118
    • Koldioxidavtryck: 1.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Bikarbonat är ett kemiskt jäsmedel (natriumvätekarbonat NaHCOȝ) till bakning som framställs syntetiskt ur koksalt och koldioxid. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas. När bikarbonatet reagerar med en syra frigörs koldioxid vilket gör att det jäser. Bikarbonat fungerar alltså bäst i sammanhang när någon syrlig ingrediens som exempelvis filmjölk, gräddfil eller lingon ingår. Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver. ½ tsk bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver. Om man använder bikarbonat i en ljus kaka, exempelvis sockerkaka, finns dock risken att kakan blir missfärgad. Bikarbonat passar bäst till mörka kakor såsom mjuk pepparkaka och morotskaka. Tips! För att få en härligt glansig glasyr till tårtan och undvika att den spricker – blanda i 1 tsk bikarbonat.
KlimatavtryckCO₂e/kg
1.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 1.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora och Lätta tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.
Skräddarsy känslan - med musik
Skräddarsy känslan - med musik
Den hemliga ingrediensen för en lyckad restaurangupplevelse är musik. Det menar Alf Tumble som berättar om samspelet mellan musik, mat och dryck.
Mat i kristider
Mat i kristider
Stora samhällskriser har genom historien påverkat de livsmedel människor köpt och de maträtter som serverats. Måltidsforskaren Richard Tellström ger oss en resumé av de maträtter som klarat sig bäst och sämst i vår svenska matkultur.