Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bikarbonat

Bikarbonat

Kockens
Kolonial
Art.nr. 127726
FRP
9x70 g
    • Leverantör: Kockens AB
    • Nettovikt: 0,63 kg
    • Lev.artnr: 8117118
    • Koldioxidavtryck: 1.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Bikarbonat är ett kemiskt jäsmedel (natriumvätekarbonat NaHCOȝ) till bakning som framställs syntetiskt ur koksalt och koldioxid. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas. När bikarbonatet reagerar med en syra frigörs koldioxid vilket gör att det jäser. Bikarbonat fungerar alltså bäst i sammanhang när någon syrlig ingrediens som exempelvis filmjölk, gräddfil eller lingon ingår. Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver. ½ tsk bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver. Om man använder bikarbonat i en ljus kaka, exempelvis sockerkaka, finns dock risken att kakan blir missfärgad. Bikarbonat passar bäst till mörka kakor såsom mjuk pepparkaka och morotskaka. Tips! För att få en härligt glansig glasyr till tårtan och undvika att den spricker – blanda i 1 tsk bikarbonat.
KlimatavtryckCO₂e/kg
1.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 1.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Sås & smaksättare
Sås & smaksättare
Fredrik har knäckt koden
Fredrik har knäckt koden
Personal och chefer som mår bra, trivs och är engagerade – det var målet när Fredrik Eriksson lanserade programmet Krogkoden. Krogkoden innehåller internutbildningar, inspirationsdagar, rutiner och struktur som har hjälpt koncernen igenom krisen.
Ris och nudlar
Ris och nudlar