Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bikarbonat

Bikarbonat

Kockens
Kolonial
Art.nr. 127726
FRP
9x70 g
    • Leverantör: Culinar Sverige AB
    • Nettovikt: 0,63 kg
    • Lev.artnr: 8117118
    • Koldioxidavtryck: 1.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Bikarbonat är ett kemiskt jäsmedel (natriumvätekarbonat NaHCOȝ) till bakning som framställs syntetiskt ur koksalt och koldioxid. Skillnaden mellan bikarbonat och bakpulver är att syra-delen saknas. När bikarbonatet reagerar med en syra frigörs koldioxid vilket gör att det jäser. Bikarbonat fungerar alltså bäst i sammanhang när någon syrlig ingrediens som exempelvis filmjölk, gräddfil eller lingon ingår. Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver. ½ tsk bikarbonat motsvarar 1 tsk bakpulver. Om man använder bikarbonat i en ljus kaka, exempelvis sockerkaka, finns dock risken att kakan blir missfärgad. Bikarbonat passar bäst till mörka kakor såsom mjuk pepparkaka och morotskaka. Tips! För att få en härligt glansig glasyr till tårtan och undvika att den spricker – blanda i 1 tsk bikarbonat.
KlimatavtryckCO₂e/kg
1.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 1.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Förbrukning & hygien
Förbrukning & hygien
Bröd, bakverk & dessert
Bröd, bakverk & dessert
Bröd, bakverk & dessert
Bröd, bakverk & dessert