Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kalvgrytbitar Nederländerna

Kalvgrytbitar Nederländerna

Vitelco
Djupfryst
Art.nr. 412639
KG
1x8xca2 kg
    • Leverantör: Globe Foods AB
    • Lev.artnr: 3574
    • Koldioxidavtryck: 43.8 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Kalvkött har en ljusare färgton som är mild i smaken och behöver inte möras i jämförelse mot kött från äldre nötdjur. Kalvköttet blir ett lyxigare alternativ att byta ut mot griskött och förekommer i klassiska rätter som wallenbergare men har under åren blivit mer populärt i rätter som exempelvis wienerschnitzel, osso buco och saltimbocca. En fördel med kalvkött är att många av de nötdetaljer som kommer från en hård muskel är enkla att tillaga. Utöver att styckningarna inte skiljer sig mycket mellan äldre och yngre nötdjur så finns det mer exklusiva detaljer som kalvbräss, även kallad ”sweetbread”, vilket är en körtel som sitter i halsen. Detaljen är en delikatess som är mör med en smak som påminner om mjölk.
KlimatavtryckCO₂e/kg
43.8kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 43.8 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Street Food på Menyn
Street Food på Menyn
Att äta ute är mer inne än någonsin. Du har väl inte missat vårt utvalda sortiment som passar utmärkt för street food. Fräsch kyckling, krispiga fries och viktiga tillbehör.
Gör ett större intryck
Gör ett större intryck
Vårens alla tillställningar som påsk, bröllop och sommaravslutningar finns ett gemensamt tema i mat, dryck och dukning. Vägen till en elegant borddukning behöver inte vara så svår. I alla fall inte om den kvalitetsmedvetna tar hjälpa av Dunis sortiment.
”Jag tror att hållbarhet är den enda vägen framåt”
”Jag tror att hållbarhet är den enda vägen framåt”
Årets Stellakock heter Elvira Lindqvist och är kökschef på Fotografiska i Stockholm. För Menigo berättar hon om sin passion för hållbarhet och varför det behövs ett särskilt pris för kvinnliga kockar.