Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Veganburgare med majs och jalapeñosrelish, grillad hjärtsallad samt syrlig rökt majonnäs
Åtgärder

Veganburgare med majs och jalapeñosrelish, grillad hjärtsallad samt syrlig rökt majonnäs

Receptkategori: À la Carte
En härlig veganburgare med grillad hjärtsallad och kryddig jalapenorelish passar utmärkt till på sommarens meny. Här har vi använt färdiga veganburgare och saftiga potato burger bun som är smidiga att lägga direkt på grillen.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Veganburgare med majs och jalapeñosrelish, grillad hjärtsallad samt syrlig rökt majonnäs

Gör så här

  1. Grilla burgarna på grillen och pensla ofta med glacen så att den klibbar fast på burgaren.
  2. Dela hjärtsalladen på längden och pensla med olja, salta och peppra och grilla dem på båda sidorna.
  3. Rosta eller grilla bröden strax innan servering

Rökt majonnäs

  1. Blanda sojamjölk, vinäger och vatten i en ugnssäker form, ställ formen i grillen på indirekt värme och lägg ner rökspån och rök vätskan i 10 minuter.
  2. Mixa vätskan och sila genom en finmaskig sil.
  3. Blanda ner vätskan i majonnäsen och smaka upp med salt och peppar.

Majs och jalapeñosrelish

  1. Blötlägg majsen i vatten över natten och grilla dem sedan direkt på kolbädden tills dom är klara.
  2. Skär bort majskornen och lägg dem i en bunke, tillsätt jalapeños, lime samt honung och blanda.
  3. Skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg i kallt vatten.
  4. Skär bort den nedersta stammen på koriandern och lägg åt sidan. 

Burgerglaze

  1. Koka alla ingredienser i 30 minuter på låg värme, rör med jämna mellanrum så att det inte bränner i botten.
  2. Mixa sedan till en slät glace i en kannmixer.

Du behöver

1,5 kgVegetar Burger 150g
5 stHjärtsallat*
2 dlBurgarglaze*
10 stPotato burger bun*
Olivolja*
Salt*
Peppar*

Rökt majonnäs

Peppar*
Salt*
3 dlLättmajonnäs 35% Vegansk
2 mskVatten*
1 mskSherryvinäger*
2 mskChampagnevinäger*
3,3 mskSojamjölk osötad*

Majs och jalapeñosrelish

Peppar*
Salt*
2 mskHonung*
1,5 hgKoriander*
2 stLime Klass 1
2 stRöd lök *
50 gJalapeño picklad hackad*
10 stMajskolv Färsk

Burgerglaze

1 tskSpiskummin*
1 clLiquid smoke*
1 tskIngefära malen*
2 mskDijonsenap*
3,3 mskJapansk soja*
3,3 mskSherryvinäger*
1 krmShichimikrydda*
2 dlChilisås Hink
4 dlKetchup hink
1,5 mskMuscovadosocker*
2 stVitlöksklyftor*
2 hgGul Lök Klass 1

Energifördelning

15.4%45.9%38.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi3060.8 kJ
Energi734.75 kcal
Fett52.39 g
varav
- mättat fett9.17 g
- enkelomättat fett22.4 g
- fleromättat fett11.59 g
Kolhydrat44.22 g
varav
- sockerarter17.58 g
- stärkelse0 g
Protein17.58 g
Salt3.94 g
Fiber3.01 g