Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm

Receptkategori: À la Carte
Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm, torkad oliv, solrosfrön och dragon. Receptet är framtaget av Hanna Normark på K-märkt.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Inkokt vit sparris med Gammelknaskräm

Gör så här

  1. Skala sparrisen
  2. Koka upp vatten, salt, citron, smör.
  3. Lägg i sparrisen. Koktiden varierar beroende på sparrisens tjocklek samt hur mycket tuggmotstånd du vill ha. 

Gammelknaskräm

  1. Smält samman ost och grädde i en kastrull under omrörning.
  2. Häll upp i kannmixer.
  3. Mixa i äggen.
  4. Tillsätt oljan under knivens gång till en krämig majonnäs.
  5. Smaka av med salt och vinäger. 

Olivkrisp

  1. Torka de svarta oliverna i ugnen på 70 grader över natten, grovhacka dem och blanda med solrosfrö och dragon

 

Servera nykokt vitsparris med gammelknaskräm och olivkrispet. 

Du behöver

10 stSparris Vit AA
1 hgSmör Normalsalt 82%
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
1 clSalt*
1 literVatten*
4 hgGammel Knas 36%*
2 hgVispgrädde 36% Laktosfri
4 dlRapsolja
2 stÄgg M Frigående Tvättade 120 st*
Sherryvinäger*
1 hgOliver Svarta utan Kärnor
50 gSolroskärnor EKO*
1 tskDragon torkad*

Energifördelning

3.5%91.5%5.0%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1179.77 kJ
Energi286.63 kcal
Fett30.34 g
varav
- mättat fett6.82 g
- enkelomättat fett13.52 g
- fleromättat fett6.58 g
Kolhydrat1.66 g
varav
- sockerarter0.89 g
- stärkelse0 g
Protein1.16 g
Salt0.19 g
Fiber1.01 g