Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Fläskfilé i savoykål med panchetta och calavadossås [HK Scan]

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Fläskfilé i savoykål med panchetta och calavadossås [HK Scan]

Gör så här

Gör så här:

  1. Plocka de största bladen från savojkålen, skär bort den grova mittnerven och blanchera i saltat vatten. Lägg ut den till "ark" som passar fläskfilén i storlek.
  2. Bred ut äpplemoset tunt och rulla sedan in fläskfilén. Stek i ugnen på 200 grader tills kålen fått fin färg. Köttet är redan perfekt tillagat och behöver bara bli varmt inne i kålrullen.
  3. Fräs på äpple, lök, panchetta (150g) och rosmarin i smör. Slå på calvados som får koka ur några sekunder innan cider tillsätts, låt koka ett par minuter innan även grädde och buljong tillsätts. Låt puttra på låg värme minst 20 minuter, gärna mer så den går ihop och får hög smak.
  4. Red av såsen och smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt äppelcidervinäger för syra.
  5. Sätt ugnen på 210 grader.
  6. Lägg potatis och brysselkål på plåt och massera in olja, vitlök, honung, chili samt salt o peppar. Stek tills de är mjuka och fått fin färg ca 20-30 min.
  7. Servera med pancetta(150g), örter och björnbär

Du behöver

1,5 kgFläskfilé Lång Sous Vide Hel Sverige
1 stSavoykål huvud*
3 dlÄppelmos osötat*
1 stÄpple syrligt tärnat*
2 stGul Lök Medel Klass 1 Sverige
3 hgPancetta eller bacon*
1 tskSalvia*
2,5 krmTimjan*
1 dlCalvados*
5 dlTorr cider*
6 stGrädde*
5 dlKalvbuljong*
3 stMajsstärkelse*
Äppelcidervinäger
1 kgKulpotatis Tvättad 35-40 mm Sverige
8 hgBrysselkål
3 mskOlivolja*
1 stVitlöksklyfta riven*
3 mskHonung*
1 tskChiliflakes*
Färska örter*
Björnbär
Salt*

Energifördelning

51.2%12.0%36.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi321.95 kJ
Energi78.26 kcal
Fett2.06 g
varav
- mättat fett0.36 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat6.31 g
varav
- sockerarter0.98 g
- stärkelse0 g
Protein8.77 g
Salt0.41 g
Fiber1.56 g