Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vad är det som händer?

Digitalt samtal om de utmaningar branschen och Sveriges krögare möter idag. Panelen består av Nina Wahlgren Gill och Jonas Köhler på Menigo, samt krögaren Fredrik Eriksson.

Vad är det som händer? Det händer mycket och det händer snabbt. Vi är inne i en perfekt storm uppbyggd av flera olika samspelande komponenter; nedstängningar och råvarubrist efter två års pandemi, tillsammans med effekterna som kriget i Ukraina skapar. Sen får vi inte glömma att matmarknaden idag är global, prissättning och beslut sker på den globala marknaden. Allt detta påverkar så klart priset på maten.

Hur påverkar detta krögare? Rustade men också sköra. Krögare behöver fokusera mer på ekonomin och på den dagliga driften. Man behöver öka förståelsen för sambanden, hur allting hänger ihop, och därmed bli mer ödmjuka för att en viss typ av råvara kan inte vara tillgänglig året om, hela tiden till ett lågt pris.

Jonas, Nina och Fredrik diskuterar hur omvärldssituationen påverkar krögare, leverantör samt branschen i stort och hur man skall kunna möta utmaningarna framåt. Lyssna till det digitala samtalet.

Nina Wahlgren Gill
Komersiell direktör
Menigo

Fredrik Eriksson
Krögare och Kock
Långbro Värdshus och
Restaurang Nationalmuseum

Jonas Köhler
VD
Menigo