Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sill, lax & övrig fisk

Jul och fisk hör alltid ihop. Här presenterar vi sill, lax, lutfisk samt skaldjur på kampanj som passar utmärkt till årets jul på restaurangen.

Sill

Lax

Fisk

Ägg & räkor

Röror

Rom & kaviar

Tips från Experten - Carolin Nilsson, Innesäljare Ekofisk:

Några råd för hantering av fisk och skaldjur?

De allmänna råden om fisk och skaldjur är att förvara det kallt och var noga med att lukta på varor som nått bäst före datum, speciellt skaldjur. Många produkter håller längre än vad märkning anger men det ska inte lukta dåligt. När det kommer till skaldjur i lag så är det noga med att inte på något sätt röra lagen med fingrar utan endast använda rena bestick då våra bakterier sätter igång en kedjereaktion som kommer förstöra smak, karaktär och definitivt öka risken för att produkten blir en utlösande faktor för magsjuka/matförgiftning. När det kommer till fisk brukar det vara en liten regel att den ska lukta hav och lätt fisk, men luktar den bara fisk så bör man tillaga den extra noga eller eventuellt avstå. Livmedelsverket har bra och tydliga instruktioner på sin hemsida om man vill ha ännu mer information.

 

Vilken nyhet eller favorit ur sortimentet vill du särskilt lyfta?

Personligen så tycker jag att varmrökt sik är en underskattad produkt, mestadels för att folk tycker det är jobbigt att rensa och peta bort benen. Men med en god romsås, eller varför inte med en romsill, så är det ett lagom projekt att pilla med under alla timmar vuxna brukar spendera vid matbordet vid jul. Lax och sill säljer sig själv under julen och behöver inte mycket push för att marknadsföras annat än ett meddela att vi har det i lager.  Allt fler börjar sätta in nya traditioner på julbordet som inte äventyrar de gamla smakerna som man är uppvuxen med, så jag skulle kunna slå ett slag för diverse löjrom, någon friterad fisk till barnen eller varför inte lyxa till det med lite smörbakad hälleflundra?

Se alla julkategorier

Tillbaka