Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer302615

Päron EKO BE/NL/ARG Klass 1

Färskvaror
Artikelinformation
    • Artikelnummer: 302615
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x15 kg, 1xca1 kg
    • Lev.artnr: 302615
Hållbara val
Beskrivning
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi226 kJ
Energi54 kcal
Fett0.1 g
varav
- mättat fett0.02 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat12 g
varav
- sockerarter11 g
- stärkelse0 g
Protein0.31 g
Salt0 g
Fiber3 g
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Päron
Päron kommer i en mängd varianter. Alla med sin egen smak, textur och utseende. Svenska päron finns att tillgå under perioden augusti till september. Resterande tid är det importerade päron som gäller.
Produktinformation
Länder

Belgien, Frankrike, Italien, Sverige, Sydafrika, Sydamerika, USA

Varugrupp

Päron

Temperatur

2-4°C

Lagring

Förvaras i kyl. Päron har kortare hållbarhet än äpplen.

Hanteringsråd

Ett moget päron är känsligt för stötar och bör hanteras försiktigt.

Användningssområde

Päron lämpar sig bra för bland annat inkokning och puréer, men också till bakning eller att ha som tillbehör på ostbrickan och självklart att äta som det är.

Allergener

Päron klassas som en stenfrukt och kan därmed innehålla proteiner som är känsliga för personer med korsallergi. Några besvär som kan uppkomma i samband med korsallergier är svullna stickande läppar, klåda i halsen eller munnen när man exempelvis äter stenfrukt. Det kan också leda till besvär med mage och tarmarna.

Nördinfo

Päronen kom till Sverige på medeltiden men vilda päron åts redan på stenåldern.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också

Senaste nytt
Mathias Dahlgren tar det naturliga köket till Maldiverna
Mathias Dahlgren tar det naturliga köket till Maldiverna
På en brygga under bar himmel i Maldiverna ligger den nyöppnade restaurangen Overseas by Mathias Dahlgren.
Tips till branschen
Tips till branschen
Inför en återgång från restriktioner och stundande prishöjningar tipsar några branschkollegor om sätt att utveckla sitt erbjudande
Fredrik Eriksson: Flexibilitet är vårt ledord
Fredrik Eriksson: Flexibilitet är vårt ledord
Restaurangen på Nationalmuseet tvingades stänga i tre månader. Långbro Värdshus fick nyanställa och utöka uteserveringen. Fredrik Eriksson, krögare och ägaren till de båda restaurangerna, har haft en minst sagt omväxlande försommar i pandemins skugga.