Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Clementin Clementin Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 754812
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x10 kg, 1xca 1 kg
    • Lev.artnr: MENY3091
Beskrivning

Clementiner är mestadels kärnfria med ett saftigt fruktkött och tjockare skal.

Den sort vi oftast äter kring jul och något större än sin släkting satsumas. Liksom många andra citrusfrukter är hela clementinen användbar, skalet, saften och fruktköttet.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Clementin
Clementinen är oftast kärnfri. I Sverige är clementiner vanliga i livsmedelsbutikerna under hösten och vintern. Clementin - ser ut som sin bror mandarinen, vilket gör att den inte har några kärnor. Clementinen har orangefärgat skal som är något tjockare än satsumasen.
Produktinformation
Länder

Marocko, Spanien, Sydamerika

Varugrupp

Citrus

Temperatur

+0-4 grader C

Lagring

Ideal förvaring vid +0-4 grader C och 85-90% relativ luftfuktighet.

Hanteringsråd

Vid fel hantering kan frukten få kylskador, röta, mögel, uttorkning, frysskador (torrt fruktkött), färgfel, skador i skalet.

Engelska

Clementine

Användningssområde

Frukterna används på samma sätt som apelsiner och övriga citrusfrukter. De äts som färsk frukt, blandas i sallader, ingår i desserter och bakverk. De kan pressas till juice.

Allergener

Överkänslighet mot citrusfrukter ger oftast lindriga symtom. Hos barn är det vanligast med hudbesvär. Andra symtom är att det kliar och svider i eller runt munnen. Den som har eksem kan också få förvärrade problem vid direktkontakt med dessa ämnen. Svåra reaktioner är väldigt ovanliga. Är man överkänslig mot citrus är behandlingen helt enkelt att undvika frukten.

Nördinfo

Clementinen skapades 1902 genom en korsning av mandarin och pomerans. Namnet härrör från upphovsmannen Clément Rodier, en algerisk präst som började odla den i början av 1900-talet.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Sås & smaksättare
Sås & smaksättare
Cider
Cider
Succé för Super Crunch Fresh på Garage Bar
Succé för Super Crunch Fresh på Garage Bar
På episka Garage Bar kompromissas det inte. Här har köket gått över till Avikos färska Super Crunch pommes. Med krispighet i 30 minuter var det ett lätt val.