Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Äpple Primo Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 302596
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x ca 12kg, 1xca100 g
    • Lev.artnr: 302596
Beskrivning

Fruktköttet är krispigt och fast med en gulare färg än de vanliga röda äpplena och smaken är väldigt fräsch med en sötsur dragning.

Tack vare det krispiga och fasta fruktköttet gör Primoäpplet sig även väldigt bra som matlagningsäpple.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Äpple Primo
Ett vackert mörkrött äpple med ett krispigt och fast fruktkött. Färgen på köttet gulare än de vanliga röda äpplena med en fräsch smak åt det sötsura hålet.
Produktinformation
Länder

Belgien

Varugrupp

Äpple

Temperatur

4-6°C

Lagring

Kallt och mörkt

Hanteringsråd

Äpplen utsöndrar etylen som i sin tur kan påverka mognadsprocessen. Därför bör man ha som regel att alltid förvara äpplen separat från andra frukter och grönsaker.

Användningssområde

Tack vare sitt fasta kött passar det bra i matlagning.

Allergener

Äpplen innehåller proteinet MAL-D1 som kan ge sveda, kli i munnen och utslag. De som är allergiska mot Björk kan ofta vara allergiska mot äpplen. Proteinet sitter framförallt i skalet. Därför rekommenderas att skala och värma äpplet innan det äts för att det mesta av proteinet ska förstöras.

Nördinfo

Primo har lång hållbarhet och kan lagras upp till 10 månader!

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.