Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Spinetta Barolo Garretti

Spinetta Barolo Garretti

La Spinetta
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 727208
FRP
6x75 cl
    • Leverantör: Enjoy Wine & Spirits AB
    • Producent: La Spinetta
    • Ursprungsland: Italien
    • Region: Piemonte
    • Distrikt: Barolo
    • Druvsort: Nebbiolo
    • Alkoholprocent: 14,5 volymprocent
    • Lev.artnr: 7961801
    • Koldioxidavtryck: 2.2 kg CO₂e/kg
Passar till
Rött kött, vilt och skogsnära smaker.
Smakbeskrivning
Elegant vin med tydliga toner av nypon, mörk frukt, rosor, sälta och mineraler.
Beskrivning
I doften är vinet fullt av tobaksaromer, rosenblad, nypon och torkade jordgubbar. I smaken hittar vi en stor kropp, sammetslena tanniner och en fruktig, lätt rökig och jordig eftersmak. Druvorna kommer från stockar med en medelålder av 33 år som växer i kalkrik jordmån. Druvorna skördas i början till i mitten av oktober och får sedan påbörja jäsningen till temperaturkontrollerade ståltankar i 10 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker därefter i 18 månader på ekfat, varav 50 % är ny ek och 50 % är ettårig ek. Vinet flyttas sedan över till ståltankar i 3 månader innan buteljering. Vinet filtreras inte och släpps till försäljning tidigast 4 år efter skörden. Vinet är idealisk till rött kött, vilt och skogsnära smaker.
KlimatavtryckCO₂e/kg
2.2kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 2.2 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Så tolkar du lagerstatus på dina varor
Så tolkar du lagerstatus på dina varor
Vad betyder egentligen de olika färgerna i webbshopen? Vi guidar dig genom lagernivåerna så du kan lägga smartare beställningar hos oss.
Ostfärs på menyn. Dags att prova något nytt!
Ostfärs på menyn. Dags att prova något nytt!
Pannoumi Stek & Grillost fortsätter sitt segertåg i det professionella köket. Osten tillverkas på Skånemejerier i Kristianstad, av mjölk från lokala gårdar. Pannoumi finns som skivor, tärnad och som färs. En variant för alla tillfällen helt enkelt!
Mat i kristider
Mat i kristider
Stora samhällskriser har genom historien påverkat de livsmedel människor köpt och de maträtter som serverats. Måltidsforskaren Richard Tellström ger oss en resumé av de maträtter som klarat sig bäst och sämst i vår svenska matkultur.