Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hvenus Rye Whisky

Hvenus Rye Whisky

Spirit of Hven
Vin, sprit & starköl
Art.nr. 725972
FRP
6x50 cl
    • Leverantör: Spirit Of Hven Backafalls AB
    • Producent: Spirit of Hven Backafallsbyn
    • Ursprungsland: Sverige
    • Region: Skåne
    • Alkoholprocent: 45 volymprocent
    • Lev.artnr: Hven934
    • Koldioxidavtryck: 4.3 kg CO₂e/kg
Passar till
Serveras rumstempererad som avec.
Smakbeskrivning
Smaken är stark men inte överväldigande. Balansen landar mitt fram på tungan och framhäver den krämiga söt-peppriga rågkaraktären. Eleganta bittra tanniner spelar väl med reserverad syra. Lång eftersmak med lekfulla estrar och en oljig rondör.
Beskrivning
Hvenus är en unik rågwhisky komponerad av Master Distiller Henric Molin på destilleriet Spirit of Hven. Elegant och sammetslen men ändå kraftfull och smakrik. Varje batch består av 42 fat sammangifta, syresatta och försiktigt filtrerade innan buteljering vid 45,6 %vol. Ingen kolfiltrering, färgämnen eller sockertillsatser, bara välgjord whisky lagrad på den bästa amerikanska ek (Quercus Alba) vi kunnat hitta.
KlimatavtryckCO₂e/kg
4.3kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 4.3 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Gör ett större intryck
Gör ett större intryck
Vårens alla tillställningar som påsk, bröllop och sommaravslutningar finns ett gemensamt tema i mat, dryck och dukning. Vägen till en elegant borddukning behöver inte vara så svår. I alla fall inte om den kvalitetsmedvetna tar hjälpa av Dunis sortiment.
Street Food på Menyn
Street Food på Menyn
Att äta ute är mer inne än någonsin. Du har väl inte missat vårt utvalda sortiment som passar utmärkt för street food. Fräsch kyckling, krispiga fries och viktiga tillbehör.
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Under 2020-talet förväntas 25 % av de som bor i Sverige ha utländsk bakgrund och förväntningarna på vad som erbjuds inom restaurang och storkök kommer bara att öka.