Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Sparrisrisotto med citron och fröströssel

Receptkategori: Risrätter
Vårig sparrisrisotto med citron och fröströssel

(0 röster)
Sparrisrisotto med citron och fröströssel

Gör så här

Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr stekpanna.

Dela sparrisen i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek sparrisen så den får fin färg.
Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan på en tallrik och ställ åt sidan.

Koka upp fonden med vattnet. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp rejält med olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök tills de blir mjukt. Ha sedan i riset och låt fräsa med några minuter så det blir genomskinligt. Tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt därefter varm buljong i omgångar (ca 1 dl i taget), låt koka in och upprepa därefter proceduren. Rör regelbundet. När riset börjar bli färdigkokt men fortfarande har lite kärna kvar, späd med en liten skvätt buljong. Ha i skal och saft från citronen och rör ner ost och smör.
Avsluta med att röra ner sparrisen och smaka av risotton med salt och svartpeppar.

Toppa med frön innan servering.

Du behöver

4 dlRisottoris EKO
50 gGrönsaksfond
8 gBananschalottenlök Klass 1
8 gVitlöksklyftor
1 hgMatlagningsvin vitt BIB
1 hgPrästost mellanlagrad 35%
3,5 hgSparris grön*
0,5 stCitron ES*
50 gSmör Normalsaltat 1kg*
35 gPumpakärnor EKO
35 gSolroskärnor EKO

Energifördelning

14.0%13.2%72.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi903.26 kJ
Energi214.51 kcal
Fett5.98 g
varav
- mättat fett2.19 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat33.1 g
varav
- sockerarter0.6 g
- stärkelse0 g
Protein6.38 g
Salt0.52 g
Fiber0.66 g