Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto [HK Scan]

Receptkategori: Färsrätter

(0 röster)
Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto [HK Scan]

Gör så här

Gör så här:

  1. Blanda fläskfärs med ströbröd som fått svälla med mjölken några minuter, tillsätt ägg och kryddor. Undvik att arbeta färsen allt för mycket.
  2. Rulla små köttbullar alternativ gör färsen något lösare med lite vatten eller extra mjölk och spritsa ut små köttbullar. Köttbullarna kan med fördel förstekas i ugn på 200 grader tills de precis börjar få lite färg och sedan stekas i panna med smör för att få fin yta.
  3. Mixa gräddfilen med ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa persilja med pumpafrön, vitlök, ost, citron, salt och olja, låt lite bitar och struktur vara kvar.
  5. Blanda pesto med den varma gnocchin. Servera med köttbullar och ostkräm.

Du behöver

1,5 kgFläskfärs 17% Sverige
1,5 dlStröbröd*
2,5 dlMjölk*
2 stÄgg*
Salt*
1,5 mskPaprikapulver rökt*
6 stVitlöksklyftor rivna*
Svartpeppar nymalen*
4 dlPersilja grovhackad*
1,5 dlPumpafrön*
2,5 dlRiven ost lagrad*
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
Smör till stekning*
2,5 dlOlivolja *
2 kgGnocchi kokt*
4 dlGräddfil*
2 dlParmesanost*

Energifördelning

0.7%93.5%5.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi11.35 kJ
Energi2.7 kcal
Fett6.93 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.01 g
Kolhydrat0.43 g
varav
- sockerarter0.16 g
- stärkelse0 g
Protein0.05 g
Salt0 g
Fiber0.27 g