Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sanna berättar om sin interna utveckling på Menigo

Under sina 16 år på Menigo har Sanna Wallin hunnit med mycket och haft flera olika roller inom företaget. Vi har pratat med henne om intern utveckling, hur hon hittar lösningar på allt och att våga äta starkare mat!

Efter 16 år på företaget har du haft många olika roller. Vill du börja med att berätta vad du gör just nu som Chef för Kundreskontran?

Min roll innebär att jag har det övergripande ansvaret för de olika delarna som vi hanterar inom Kundreskontran, så som fakturering, kundinbetalningar, kundregistret och en del av kredithanteringen. Jag har ansvar för att vi som grupp och individer gör vårt bästa gentemot våra kunder och ägare och att vi alltid strävar efter att bli bättre. En av de viktigaste delarna i min roll är att säkerställa att medarbetarna trivs, mår bra och känner att de har ett givande och utvecklande arbete där de kan bidra till både Menigos och våra kunders framgång.

På tal om utvecklande arbete – hur har din interna utveckling inom Menigo sett ut?

Jag tror att den största bidragande faktorn till att jag har haft många olika roller är att jag är nyfiken och alltid söker ny kunskap. Att jag personligen har stannar 16 år och har velat utvecklas inom företaget beror till stor del på att jag trivs med kollegorna och med Menigo som arbetsgivare. Jag brinner för det vi jobbar med och specifikt på Ekonomiavdelningen där vi ständigt jobbar för att bli bättre. Samtidigt har Menigo och de chefer jag haft genom åren alltid uppmuntrat och säkerställt att jag har fått vara del av mycket förbättringsarbeten där jag lärt mig otroligt mycket från kollegor och samarbetspartners. Jag tror på att man kan lära sig enormt mycket bara genom att samarbeta med olika kollegor dagligen eller i olika initiativ och att aktivt söka information och kunskap. Där har Menigo också varit duktiga på att tillhandahålla verktyg och utbildningar.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

Att det aldrig blir tråkigt. Jag lär mig något nytt varje dag och vi jobbar konstant med att bli bättre och arbeta smartare.

Du har berättat att din bästa lärdom från karriären är att det alltid går att hitta lösningar på allt. Hur brukar du tackla ett problem när det till en början känns helt hopplöst?

En del handlar nog om att välja hur man ser på saker och ting och att fokusera på lösningar och det positiva i utmaningen. En del kommer nog också med erfarenhet av att man vet att vi tidigare alltid har löst de utmaningar vi stött på, på ett eller annat sätt. När en utmaning känns hopplös skulle jag säga att det kan vara bra att byta fokus och kliva ifrån det för en stund. Ibland räcker det att man kommer tillbaka med fräscha ögon. Ett annat sätt kan vara att  försöka bryta ned utmaningen i mindre delar för att hitta rotorsaken och få en bild av hur vi vill att en lösning framåt ska se ut. Det kan också vara till stor hjälp att prata med en kollega som man kan bolla med, vilket ofta kan resultera i nya idéer och infallsvinklar.

Lär känna fler medarbetare

Klicka här för att läsa fler intervjuer

Om Sanna Wallin

Utbildning/karriär: Studerat 1 år på Högskolan inom IT och Ekonomi. Jobbade på en annan ekonomiavdelning i 3 år innan anställningen på Menigo.

Bästa lärdomen från karriären: Att det går att hitta lösningar på allt även om det kan kännas tufft ibland.

Favoritmat från världens kök: Älskar många delar av det asiatiska köket, men speciellt det thailändska. Jag får väl lov att erkänna att jag är lite feg och skulle vilja lära mig hantera lite mer hetta för att kunna njuta av fler härliga thailändska rätter.