Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Pontus: ”Det roligaste är att se andra utvecklas”

Pontus Fridsten har jobbat som Arbetsledare på Menigo sedan 2015 efter att först ha kommit i kontakt med företaget under en resa till Egypten. Nyligen tillträdde han rollen som Ställföreträdande lagerchef på Menigo i Malmö. I denna intervju berättar han mer om resan som ledde till jobb, sin syn på grunderna till en lyckad logistikverksamhet och karriärmöjligheter på Menigos logistikavdelning.

Vad brukar du berätta för andra när de frågar om vad du gör på jobbet?

Jag brukar berätta att jag arbetar för den bästa matgrossisten på marknaden, Menigo, och att jag arbetar på ett lager där vi huvudsakligen plockar kundordrar. Hos oss kan man hitta allt från bestick till en god flaska vin – vi löser allt!

Varför har du valt att arbeta inom logistik?

Jag hamnade egentligen inom logistikvärlden av en slump då jag inte var intresserad av att jobba varken som snickare eller bartender som jag är utbildad till. Jag tänkte att jag skulle ta ett jobb till en början medan jag listade ut vad jag ville jobba med och började då inom logistikbranschen. Under en resa till Egypten lärde jag känna Morten som är Lagerchef på Menigo i Malmö och berättade om mitt dåvarande jobb där jag arbetade natt, något jag inte alls trivdes med. Han såg väl något i mig och berättade om en öppning på Menigo – några intervjuer senare hamnade jag här och jag stortrivs! Allra roligast är det att få arbeta med människor och se andra utvecklas men också själv få möjlighet att växa genom sina kollegor.

Vad skulle du säga är de viktigaste delarna för att vi ska lyckas med vår logistikverksamhet?

Personalen är det allra viktigaste enligt mig och att vi har en arbetsplats som är trygg och säker för våra medarbetare. Det är en oerhört viktig grund för att vi ska kunna jobba med andra delar som också är viktiga för att föra vår verksamhet framåt. Engagemang är en annan viktig nyckel som vi arbetar med genom att bland annat involvera och göra våra medarbetare delaktiga samt se till att de känner sig informerade.

Hur ser du på karriärutvecklingsmöjligheterna inom logistik?

Här på Menigo finns det absolut bra möjligheter att utvecklas i sin karriär. Visar man framfötterna så upplever jag att man får väldigt bra stöttning och möjligheter att fortsätta utvecklas inom bolaget. Vi har till exempel strukturerade samtal med våra närmaste chefer flera gånger om året där man kan uttrycka sin vilja och önskemål om nya saker att testa på framöver eller områden man vill utvecklas inom. Nästan alla Lagerchefer och Arbetsledare inom vår logistikverksamhet har börjat sin karriär på Menigo som Lagermedarbetare och plockat varor.

Jag själv har till exempel nyligen tillträtt rollen som Ställföreträdande Lagerchef vilket jag är mycket glad över! Jag är väldigt stolt över att få det förtroendet och har gått in i rollen med mycket engagemang och vilja att visa de som gett mig denna chans och tror på mig att jag är rätt person för jobbet.

Lär känna fler medarbetare

Klicka här för att läsa fler intervjuer

Om Pontus Fridsten

Utbildning/karriär: Utbildad snickare och bartender men insåg ganska snabbt att jag har tummen mitt i handen och hamnade till slut i logistikbranschen.

Om jag inte är på jobbet så är jag: På golfbanan med vänner.

Bästa lärdomen från karriären: Inför att jag tillträdde rollen som Stf. Lagerchef fick jag möjlighet att verkligen rannsaka mina styrkor och svagheter i mitt ledarskap. Det gav mig många värdefulla insikter, till exempel vad jag behöver förbättra och jobba vidare med.

Favoritdrink: Whiskey Sour.