Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ida bryter normer för en mer jämställd logistikverksamhet

På Menigos lager i Malmö arbetar Ida Beirup sedan 5 år tillbaka. Vi fick en stund med henne för att bland annat prata om arbetet som lagermedarbetare och hur det är att vara kvinna i en traditionellt mansdominerad yrkeskategori.

Hur kan en dag på jobbet se ut för dig som lagermedarbetare?

Jag brukar variera mellan att plocka kolonialt och vin och sprit. Oftast plockar jag halva dagen vilket jag tycker är bra för att få lite variation i arbetsuppgifter.

Vad är det bästa med ditt arbete? Och det mest utmanande?

Det bästa tycker jag nog är att jag kan arbeta självständigt. Det som är mest utmanande (men även kul ibland) är när man plockar stora och tunga order, då behöver man använda kroppen mer. Samtidigt som jag måste hålla  fokuset uppe hela dagen för bra kvalité så att kunderna blir nöjda.

Hur är det att vara kvinna i en traditionellt mansdominerad yrkeskategori? Vad ser du för fördelar med en mer jämställd logistikverksamhet?

I början var det tuffare att vara tjej då det knappt fanns någon annan kvinnlig medarbetare när jag började. Då kunde jag stötta på mer förutfattade meningar och ifrågasättande om hur jag skulle klara av arbetet. Idag när är vi betydligt fler tjejer på jobbet upplever jag inte att det är så lika mycket längre och våra chefer har aktivt arbetat för att rekrytera fler kvinnor till lagret vilket är roligt. Det är nog en stor fördel med en mer jämställd logistikverksamhet, att vi kan bryta normer och visa att kompetens inte har något med kön att göra.

Vad har du för råd till andra kvinnor som är sugna på att testa på ett arbete inom lager?

Att inte låta stereotyper och förutfattade meningar hindra dig!


Tidigare i år deltog du i Menigos interna hälsotävling och var bland de topp 10% som samlade ihop flest poäng, imponerande! Nu måste vi ju ta tillfället i akt och ställa den klassiska sportfrågan – hur känns det?

Jag har länge tänkt att jag vill börja träna men inte hittat motivationen så att vara med i tävlingen gav mig verkligen en knuff i rätt riktning! Det bästa är att man gör det tillsammans i ett team och kan pusha och motivera varandra, och att det är en tävling gör det också lite roligare. Jag märkte även att det hade en positiv inverkan på både arbetsprestationen och stämningen på jobbet. I och med de förbättrade kost- och träningsvanorna var jag både piggare och gladare på jobbet och det märkte jag också av bland många av mina kollegor.

Lär känna fler medarbetare

Klicka här för att läsa fler intervjuer

Om Ida Beirup

Karriär/bakgrund: Lagermedarbetare, barn- och fritidsutbildning.

En bra dag på jobbet innehåller: Samarbete och trevliga kollegor.

Gör gärna på fritiden: Träffar familj och vänner.

Tröttnar aldrig på i matväg: Pannkakor.