Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bisa - om att leda med nyfikenhet och tillit

Efter att ha börjat sin karriär på Menigo som logistikadministratör leder Elisabeth ”Bisa” Wikström idag Menigos största försäljningsteam. Där emellan har hon i olika roller arbetat i egenskap av just ledare och chef med ansvar för flera stora medarbetargrupper.

Bisa, du har minst sagt en lång bakgrund inom Menigo. Kan du ge oss en inblick i din karriär på företaget?

Från början är jag utbildad inom ekonomi och kom i kontakt med Menigo under min praktiktid som jag spenderade på ekonomiavdelningen. Efter 30 år på företaget har jag haft möjlighet att arbeta inom flera av företagets avdelningar i olika roller, allt från logistik och inköp till sälj. Det har gett mig chansen att arbeta på flera av våra orter och på så sätt kunna skapa fler kontakter, relationer och samarbeten. Jag har dock varit borta i ett par omgångar för att plugga vidare inom ekonomi, men har fått erbjudande om anställningar och nya roller som gjort att jag kommit tillbaka.

Det är inom vår säljorganisation du har spenderat allra längst tid. Vad skulle du säga är det roligaste med just det privata försäljningssegmentet där du arbetar idag?

Jag stortrivs verkligen i min nuvarande roll. Jag tycker framför allt om samarbetet med våra kunder inom den privata restaurangmarknaden där det är högt tempo, tydliga målsättningar och ett ambitiöst team, tillsammans med medarbetare som alltid arbetar med kunden i fokus.

Du har haft ett antal ledarrollen inom företaget och är nu Försäljningschef för våra privata restaurangkunder. Hur ser du på ledarskap och vad tror du är nyckeln till engagerade medarbetare?

Ledarskap för mig är att vara en i teamet, att skapa en ”Vi-kultur”. För att nå framgång tillsammans är nyckeln i mitt ledarskap förtroende, tillit och engagemang – i kombination med struktur och tydliga målsättningar. Jag är nyfiken och vill att saker ska hända och tålamod är en egenskap jag löpande arbetar med att förbättra!


Lär känna fler medarbetare

Klicka här för att läsa fler intervjuer

Om Elisabeth Wikström

Utbildning/karriär: Ekonomi, sälj och ledarskap.

Gör gärna utanför jobbet: Umgås med familj och vänner, vi har häst och hund som tar sin del av tiden utanför jobbet.

Favoritrestaurang: Våra kunder!

Bästa lärdomen från karriären: Självledarskap – för att ständigt utvecklas, förstå och lära, håll i positivitet och energi – det kommer man långt på både i med och motvind, och att ensam inte är stark  - ta hjälp av andra och skapa ett tryggt nätverk och team.