Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Chauffören Ahmed vill göra alla kunder glada

Ahmed Fattah kom först i kontakt med Menigo i sin roll som grillmästare på en restaurang. När han senare bytte karriärbana och började köra lastbil för en av Menigos externa transportörer tog han efter ett tag kontakt med vårt transportkontor för att se om det fanns en ledig chaufförstjänst där han kunde köra direkt för Menigo i stället.

- Jag kände ju till Menigo sedan min tid i restaurangbranschen och visste att det var ett bra företag. När jag arbetade på restaurangen hade vi två konkurrerande leverantörer men Menigo stod ut genom att alltid hålla bättre kvalitet på varorna, speciellt frukt och grönt. Så jag hörde av mig till transportkontoret och här är vi nu!

Vad är det bästa med ditt jobb som chaufför?

Att göra kunderna glada! Varje dag levererar jag till förskolor, skolor, äldrevård och privata restaurangkunder. Det är en fin känsla att få möta kunderna som blir glada för sin leverans. Något av det bästa är när barnen på skolorna kommer och möter upp mig när jag kommer med leveransen. De är nyfikna och frågar vad jag har med mig för något och berättar om deras favoritfrukter eller mat. De blir så glada när jag kommer med maten och det gör mig alldeles varm i hjärtat.

Vad gör du som chaufför för att verka som en god ambassadör för Menigo?

Eftersom vi chaufförer är den sista personen som kunden möter handlar det för mig om att vara service-minded och förstående för kundens behov. Jag har dessutom möjlighet att på plats hjälpa till om något har blivit fel. Till exempel om det har skett ett felplock, returer av varor, eller om kunden uttrycker ett önskemål om andra leveranstider. Där har jag och mina chaufförskollegor en viktig roll i att lyssna på kundernas åsikter och lyfta det vidare till transportkontoret. Mer grundläggande är såklart att alltid se till att jag levererar inom det tidsfönster som kunden har, och att tydligt kommunicera ifall något oförutsett händer som gör att jag inte kan passa tiden.

Har du någon särskilt minne från din tid på Menigo som sticker ut för dig?

För ett par år sedan ansvarade jag och min kollega Håkan för leveranserna på Lidingö. Just då var det en oerhörd snöstorm och oplogade gator i hela Stockholm, men tillsammans lyckades vi uppnå 100% leverans den dagen. Det var inte lätt och vi fick köra väldigt lugnt och försiktigt vilket gjorde att det tog sin tid – men vi lyckades. Jag minns fortfarande den dagen med stolthet! Jag är väldigt stolt över mina kollegor och det arbete de gör varje dag och den positiva utveckling vi gjort tillsammans med våra chefer och transportledningen de senaste åren.

Lär känna fler medarbetare

Klicka här för att läsa fler intervjuer

Om Ahmed Fattah

Karriär/bakgrund: Har arbetat både som grillmästare och kört taxi innan den nuvarande rollen som lastbilschaufför.

Lyssnar helst på under turerna i lastbilen: P4 – både för trafikinformation och musiken. Ibland även egenvald musik, och i så fall pop.

Gör utanför jobbet: Tränar, lagar mat, umgås med familj och vänner eller fixar med bilen.

Äter gärna: Fisk och nyttig mat med fokus på mycket protein.