- Hem
- Recept & kalkyl
- Griskind med morötter från Tjeldervik Gård och friterad kranskrage
Åtgärder
Griskind med morötter från Tjeldervik Gård och friterad kranskrage
Receptkategori: À la CarteLokala smaker från Gotland i ett recept signerat Luqaz Ottosson med säsongens råvaror i fokus.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Bräserad griskind
- Koka griskinden i öl tillsammans med lök, vitlök, morot, timjan, lagerblad och svartpeppar.
Sås
- Svetta lök, vitlök, timjan och lagerblad.
- Slå på och reducera ner lika delar fläskbuljong och morotsjuice.
- Avsluta med en klick med smör och smaka av med salt och sherryvinäger.
Strössel
- Fritera tunt skivad schalottenlök och blötlagda gotlandslinser var för sig och blanda med rostade hampafrön.
Krokiga morötter
- Stek först i lite olja och ös sedan med smör, örter och salt.
Friterad kranskrage
- Fritera och toppa med salt.
Du behöver
| Griskind* | |
| Öl* | |
| Lök* | |
| Vitlök* | |
| Morot* | |
| Timjan* | |
| Lagerblad* | |
| Svartpeppar* | |
| Fläskbuljong* | |
| Morotsjuice* | |
| Smör* | |
| Salt* | |
| Sherryvinäger* | |
| Schalottenlök* | |
| Gotlandslinser* | |
| Hampafrön* | |
| Morot* | |
| Rosmarin* | |
| Kranskrage* |
kr