Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ostfärs på menyn. Dags att prova något nytt!

Pannoumi Stek & Grillost fortsätter sitt segertåg i det professionella köket. Osten tillverkas på Skånemejerier i Kristianstad, av mjölk från lokala gårdar. Pannoumi finns som skivor, tärnad och som färs. En variant för alla tillfällen helt enkelt!

Ostfärs – ett naturligt och proteinrikt alternativ
Ostfärs är kanske inte lika välkänt som köttfärs eller vegetabilisk färs, men är en vinnare i köket. Pannoumi Ostfärs är en unik och mångsidig produkt som har samma egenskaper som den hela osten. Osten innehåller dessutom lika mycket fullvärdigt protein som kött, vilket gör den till ett näringsrikt alternativ.

Tack vare dess spänstiga textur och milda, runda smak, är den lätt att kombinera med andra ingredienser, och kan med fördel blandas ut. Använd Pannoumi Ostfärs i dina pastarätter, grytor, pajer och tacos.

En ost med många fördelar
Pannoumi har flera praktiska fördelar – vid stekning får den en fin stekyta utan att fastna, går utmärkt att fritera, och kan frysas för framtida bruk (så länge den tinas helt före tillagning).

Pannoumi kan också förberedas för värmehållning och är lika god kall som varm efter tillagning, vilket gör den enkel att använda i olika sammanhang. En mästare i köket som fått toppbetyg av kockarna!

Bra för planeten – bra för kroppen
När miljömedvetenheten växer, blir matvalens påverkan på planeten allt viktigare. Pannoumi Stek & Grillost har ett betydligt lägre klimatavtryck än de flesta köttprodukter, och trots att klimatavtrycket kan vara lite högre än vissa växtbaserade alternativ, bör man inte glömma det rika näringsinnehållet som kommer naturligt med mjölkråvaran.

Pannoumi innehåller 21% protein, fullt jämförbart med nötkött, vilket gör den osten ett hållbart och hälsosamt val för den som vill laga från grunden och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Tillagningstips:

Pannoumi Ostfärs
Om du vill använda Pannoumi Ostfärs ”smulstekt” bör den stekas tillsammans med någon annan ingrediens. Det kan till exempelvis vara panko, hackade rotfrukter, blomkålsris eller hackad lök. En lagom fördelning kan vara ca 60% Pannoumi och 40% utblandning.

Vill du göra bullar eller biffar med Pannoumi Ostfärs som bas: blanda på samma sätt som med köttfärs. Tillsätt hackad lök, panko eller skorpmjöl, ägg och rivna grönsaker eller kokt kall potatis för att binda samman smeten. Blanda i mixer eller degblandare. När smeten fått fin konsistens och är enkel att forma är den färdig att användas. Forma till biffar eller bollar med fuktiga händer och stek på medelhög värme i rikligt med olja.

Passar bra till: bollar och biffar eller i lasagne och andra färsrätter.

Pannoumi Tärnad
När du använder Pannoumi Tärnad i matlagning rekommenderas att tillsätta Pannoumin mot slutet av tillagningen. Om du till exempel gör ”Pannoumi Stroganoff”, börja med att koka grytan med grönsaker och sås klar.

Stek sedan upp Pannoumi-tärningarna och tillsätt strax före servering eller innan grytan bleckas. Oavsett hur tärningarna ska användas, se till att ge dem en ordentlig stekyta eftersom det höjer smaken.

Passar bra till: grytor, pytt, sallad, soppa och på pizzan.

Pannoumi Skivad
För bästa resultat vid stekning av Pannoumi rekommenderas stekbleck, stekbord eller stekpanna – men inte traditionellt bleck. Stek Pannoumi på relativt hög temperatur och undvik om möjligt allt för lång varmhållning. 1,5–2 minuter per sida för Pannoumi skivor är ett bra riktmärke för att få till den rätta, krispiga ytan

Passar bra till: burgare, sallader och tapas.