Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

50/50-principen med mejeriprodukter?

50/50-principen med mejeriprodukter?

Överallt talas det om 50/50-principen och kanske har ni redan testat att blanda ut färsen med baljväxter i ert offentliga kök. Men har ni tänkt på att 50/50 även kan göras med mejeriprodukter?

Om man tittar till högt klimatavtryck per kg (CO2 per kg) produkt så kommer mejeriprodukter som ost, grädde och smör, näst efter det röda köttet som nötkött och lamm*, som en produktkategori där det kan göra stor skillnad på klimatavtryck om du drar ner på eller byter ut den.

Mejeriprodukter är en stapelvara i de flesta offentliga köken och är ofta svårt att klara sig utan med sin krämighet och smakbärande egenskaper, men här kommer lite smarta tips på hur ni kan få ner era kostnader genom att reducera mängden mejeri eller endast byta ut i vissa rätter. Utan att kompromissa på slutresultatet eller kvalitén.

En sås för alla

Om ni gör en helt växtbaserad sås på Flora Plant kan ni servera den till både fisken och det vegetariska, vilket gör driften i köket enklare. Detta hjälper till att sänka er kostnad, klimatavtryck och ni kan servera alla era matgäster oavsett allergier!

Tycker ni det känns som att de är att gå för långt, testa att blanda ut hälften med växtbaserat eller gör det enkelt och byt ut all grädde till Rama Visp 31% - en blandning av mejeri och vegetabiliska fetter.

Violife Professional är nu Flora Professional

Nytt namn, samma produkter. Vi har anpassat namnet på vår professionella verksamhet närmare vårt nya företagsnamn, Flora Food Group, som vi lanserade i september 2024. Vi tror på en växtbaserad framtid och fortsätter att leda nästa generation av god, naturlig och näringsrik mat med vårt utbud av professionella produkter som är bra för både människan och planeten.