Arvid Nordquist med Ta Fram Det Bästa Proudly Presents FUSION

Tillsammans med David Lundqvist, Årets Kock 2018, har vi tagit fram inspirationsrätter i FUSION style. Vi presenterar två rätter gjorda i FUSION style – med inspiration från det nordiska, italienska och asiatiska köket. Låt dig inspireras!
Torsk med äggsås i nordisk/svensk-asiatisk FUSION style
Torsk med äggsås – Denna svenska klassiker ger vi nytt liv med lite asiatiska toner och smaker i form av koriander, ponzu/citrus och sesam. Fisken lågtemperarad och plockad i delikata flagor, toppas med ett pocherat ägg, skummig velouté mixad med koriander och ponzu/citrus samt chilirostade sesamfrön och senap blandad med hackad pepparrot. Rätten lämpar sig väl som en för- eller mellanrätt men även som varmrätt om man skalar upp fiskportionen och behåller den i bit och serveras med kokt potatis. Till denna FUSION-variant har Arvid Nordquist smaksättare används som ingredienser: Kikkoman Ponzu, Kikkoman Original, Colman’s senapspulver, TABASCO® Sriracha.
Cavatelli i italiensk-asiatisk FUSION style
Cavatelli – Primi piatti, pastan, en av hörnstenarna i den italienska måltiden. I det här fallet med smaker från Asien. Små pastaskal gjorda på dinkelmjöl, kokta i fläskbuljong med vitlök och soja, serveras med chilistekt svamp, buljongen sedan smaksatt med kaffe, brässerat skivad fläsksida toppar samt allt lättas upp med en syrlig och krispig sallad på morot, gurka, kål och lök. Fungerar utmärkt som mellan- eller varmrätt. Till denna FUSION-variant har Arvid Nordquist smaksättare används som ingredienser: Kikkoman Original, Kikkoman Ponzu, TABASCO® Sriracha.
För kompletta recept klicka på länkarna uppe till höger.
Torsk med äggsås i nordisk/svensk-asiatisk FUSION style
- med Kikkoman Ponzu, Kikkoman Original, Colman’s senapspulver, TABASCO® Sriracha
Cavatelli i italiensk-asiatisk FUSION style
- med Kikkoman Original, Kikkoman Ponzu, TABASCO® Sriracha
Upptäck Kikkoman, Tabasco® & Colman's
Torsk med äggsås i nordisk/svensk-asiatisk FUSION style
- med Kikkoman Ponzu, Kikkoman Original, Colman’s senapspulver, TABASCO® Sriracha
Cavatelli i italiensk-asiatisk FUSION style
- med Kikkoman Original, Kikkoman Ponzu, TABASCO® Sriracha
Arvid Nordquist smaksättare - kvalitetsprodukter med det lilla extra!
Kikkoman Original. Originalet från Japan. Lagras i sex månader, och innehåller endast fyra ingredienser: sojabönor, vete, vatten, salt. Inga tillsatser, endast naturliga råvaror.
TABASCO® Original ett riktigt hantverk från Louisiana, USA sedan 1868.
Handplockad chilipeppar. Innehåller endast tre ingredienser, och inga tillsatser: chili, vinäger och salt. Lagras på ekfat i tre år.
Colman’s
Anrik senap sedan 1814. Högkvalitativt senapspulver för smaksättning och tillagning av såser och marinader.
TABASCO, and the DIAMOND LOGO are trademarks of and licensed by McIlhenny Company.




