Från svenska kor till svenska bord

Bakom varje framgångsrikt kök står smarta val. Med svensk ost från Arla Pro får ni närproducerad kvalitet, UHM-trygghet och hållbara lösningar.
Men vad betyder det i praktiken för er verksamhet när ni väljer svensk ost från Arla Pro? Jo, det handlar om flera konkreta fördelar som stärker både er dagliga drift och ert varumärke:
• Närproducerad kvalitet: Ni väljer ost gjord på mjölk från svenska gårdar. Det innebär inte bara en fantastisk råvara och smak – ofta med en lägre salthalt än importerade alternativ, vilket uppskattas av svenska smaklökar – utan också ett stöd till lokala bönder och en tryggare, mer hållbar livsmedelskedja i Sverige. Dessutom minskar ni klimatpåverkan från långa transporter jämfört med importerad ost.
• UHM-trygghet: Alla våra svenska ostar inom Arla Pro är UHM-godkända (Upphandlingsmyndighetens kriterier). Det förenklar era inköpsprocesser och garanterar att ni möter de krav som ställs, särskilt inom offentlig sektor. Ett tryggt val, helt enkelt.
• Hållbara lösningar i praktiken: Vi erbjuder ett växande sortiment av ekologiska ostar, producerade med höga krav på djurvälfärd och miljöhänsyn. Detta miljöfokus kompletteras av våra produkters resurseffektivitet: färdigskivade, färdigrivna och kantfria filéostar är designade för att minimera svinn och spara värdefull tid i köket – smart för både er ekonomi och för miljön. Genom att välja svenskt ger ni dessutom ett viktigt stöd till inhemsk produktion och svensk livsmedelsberedskap; tänk bara på att det går åt tio liter svensk mjölk för att producera ett kilo hårdost, vilket understryker värdet i varje sådant val.
Att välja svensk ost från Arla Pro är med andra ord ett sätt att aktivt bidra till en mer hållbar framtid, samtidigt som ni serverar era gäster högkvalitativa produkter. Visste ni att endast 39 procent av all ost som äts i Sverige faktiskt är svenskproducerad? Och tittar vi på skivad och riven ost är siffrorna 64 respektive 42 procent (Källa: Ostrapporten 2024, Svenskmärkning AB). Här finns en stor möjlighet för er att ligga i framkant och erbjuda det som allt fler medvetna gäster efterfrågar: genuint svenska smaker med tydligt ursprung.
• Närproducerad kvalitet: Ni väljer ost gjord på mjölk från svenska gårdar. Det innebär inte bara en fantastisk råvara och smak – ofta med en lägre salthalt än importerade alternativ, vilket uppskattas av svenska smaklökar – utan också ett stöd till lokala bönder och en tryggare, mer hållbar livsmedelskedja i Sverige. Dessutom minskar ni klimatpåverkan från långa transporter jämfört med importerad ost.
• UHM-trygghet: Alla våra svenska ostar inom Arla Pro är UHM-godkända (Upphandlingsmyndighetens kriterier). Det förenklar era inköpsprocesser och garanterar att ni möter de krav som ställs, särskilt inom offentlig sektor. Ett tryggt val, helt enkelt.
• Hållbara lösningar i praktiken: Vi erbjuder ett växande sortiment av ekologiska ostar, producerade med höga krav på djurvälfärd och miljöhänsyn. Detta miljöfokus kompletteras av våra produkters resurseffektivitet: färdigskivade, färdigrivna och kantfria filéostar är designade för att minimera svinn och spara värdefull tid i köket – smart för både er ekonomi och för miljön. Genom att välja svenskt ger ni dessutom ett viktigt stöd till inhemsk produktion och svensk livsmedelsberedskap; tänk bara på att det går åt tio liter svensk mjölk för att producera ett kilo hårdost, vilket understryker värdet i varje sådant val.
Att välja svensk ost från Arla Pro är med andra ord ett sätt att aktivt bidra till en mer hållbar framtid, samtidigt som ni serverar era gäster högkvalitativa produkter. Visste ni att endast 39 procent av all ost som äts i Sverige faktiskt är svenskproducerad? Och tittar vi på skivad och riven ost är siffrorna 64 respektive 42 procent (Källa: Ostrapporten 2024, Svenskmärkning AB). Här finns en stor möjlighet för er att ligga i framkant och erbjuda det som allt fler medvetna gäster efterfrågar: genuint svenska smaker med tydligt ursprung.

Men vad betyder det i praktiken för er verksamhet när ni väljer svensk ost från Arla Pro? Jo, det handlar om flera konkreta fördelar som stärker både er dagliga drift och ert varumärke:
• Närproducerad kvalitet: Ni väljer ost gjord på mjölk från svenska gårdar. Det innebär inte bara en fantastisk råvara och smak – ofta med en lägre salthalt än importerade alternativ, vilket uppskattas av svenska smaklökar – utan också ett stöd till lokala bönder och en tryggare, mer hållbar livsmedelskedja i Sverige. Dessutom minskar ni klimatpåverkan från långa transporter jämfört med importerad ost.
• UHM-trygghet: Alla våra svenska ostar inom Arla Pro är UHM-godkända (Upphandlingsmyndighetens kriterier). Det förenklar era inköpsprocesser och garanterar att ni möter de krav som ställs, särskilt inom offentlig sektor. Ett tryggt val, helt enkelt.
• Hållbara lösningar i praktiken: Vi erbjuder ett växande sortiment av ekologiska ostar, producerade med höga krav på djurvälfärd och miljöhänsyn. Detta miljöfokus kompletteras av våra produkters resurseffektivitet: färdigskivade, färdigrivna och kantfria filéostar är designade för att minimera svinn och spara värdefull tid i köket – smart för både er ekonomi och för miljön. Genom att välja svenskt ger ni dessutom ett viktigt stöd till inhemsk produktion och svensk livsmedelsberedskap; tänk bara på att det går åt tio liter svensk mjölk för att producera ett kilo hårdost, vilket understryker värdet i varje sådant val.
Att välja svensk ost från Arla Pro är med andra ord ett sätt att aktivt bidra till en mer hållbar framtid, samtidigt som ni serverar era gäster högkvalitativa produkter. Visste ni att endast 39 procent av all ost som äts i Sverige faktiskt är svenskproducerad? Och tittar vi på skivad och riven ost är siffrorna 64 respektive 42 procent (Källa: Ostrapporten 2024, Svenskmärkning AB). Här finns en stor möjlighet för er att ligga i framkant och erbjuda det som allt fler medvetna gäster efterfrågar: genuint svenska smaker med tydligt ursprung.
• Närproducerad kvalitet: Ni väljer ost gjord på mjölk från svenska gårdar. Det innebär inte bara en fantastisk råvara och smak – ofta med en lägre salthalt än importerade alternativ, vilket uppskattas av svenska smaklökar – utan också ett stöd till lokala bönder och en tryggare, mer hållbar livsmedelskedja i Sverige. Dessutom minskar ni klimatpåverkan från långa transporter jämfört med importerad ost.
• UHM-trygghet: Alla våra svenska ostar inom Arla Pro är UHM-godkända (Upphandlingsmyndighetens kriterier). Det förenklar era inköpsprocesser och garanterar att ni möter de krav som ställs, särskilt inom offentlig sektor. Ett tryggt val, helt enkelt.
• Hållbara lösningar i praktiken: Vi erbjuder ett växande sortiment av ekologiska ostar, producerade med höga krav på djurvälfärd och miljöhänsyn. Detta miljöfokus kompletteras av våra produkters resurseffektivitet: färdigskivade, färdigrivna och kantfria filéostar är designade för att minimera svinn och spara värdefull tid i köket – smart för både er ekonomi och för miljön. Genom att välja svenskt ger ni dessutom ett viktigt stöd till inhemsk produktion och svensk livsmedelsberedskap; tänk bara på att det går åt tio liter svensk mjölk för att producera ett kilo hårdost, vilket understryker värdet i varje sådant val.
Att välja svensk ost från Arla Pro är med andra ord ett sätt att aktivt bidra till en mer hållbar framtid, samtidigt som ni serverar era gäster högkvalitativa produkter. Visste ni att endast 39 procent av all ost som äts i Sverige faktiskt är svenskproducerad? Och tittar vi på skivad och riven ost är siffrorna 64 respektive 42 procent (Källa: Ostrapporten 2024, Svenskmärkning AB). Här finns en stor möjlighet för er att ligga i framkant och erbjuda det som allt fler medvetna gäster efterfrågar: genuint svenska smaker med tydligt ursprung.
Köp ost från Arla
Ost som förenklar vardagen
Vi vet att det snurrar på i ett proffskök. Därför är våra svenska ostar från Arla Pro designade för att göra jobbet enklare, utan att tumma på kvaliteten eller den goda smaken. Målet är att ni ska kunna jobba effektivt och samtidigt minska svinnet.Glöm tidsödande skivande. Med våra färdigskivade ostar från svenska gårdar får ni jämna, snygga skivor redo för mackan, burgaren eller buffén. Det är både hygieniskt och effektivt.
• Arla® Pro Billinge ekologisk skivad ost 26% (750g): En mild och mångsidig ekologisk ost från Västergötland, med en skönt frisk eftersmak. Lika god på frukostmackan som elegant rullad på tapasbrickan.
• Arla® Pro ekologisk Gouda 17% skivad ost (1500g): Mild, rundpipig och ekologisk Gouda med lägre fetthalt, men med bibehållen sälta och syrlighet. Tunnskivad och smart förpackad för storkök – direkt från Sverige.
• Arla® Pro Billinge skivad ost 17% (3000g): Härligt smakrik trots sin mildhet och lägre fetthalt. Denna ost, med sina toner av sälta, sötma och nötighet, kommer i en rejäl 3-kilosförpackning, perfekt för verksamheter med lite högre åtgång.
Spara tid och få ett bättre resultat. Vår färdigrivna svenska ost är gjord för att smälta jämnt och fint på pizzan, i gratängen eller till fredagstacosen.
• Arla® Pro ekologisk riven gratängost 29% (2000g): En ekologisk ostblandning (Humlan och Riddar) från vårt mejeri i Götene. Den är inte bara snabb att jobba med utan har också precis de där smältegenskaperna man vill ha för en lyckad lasagne eller paj.