

4-6 port
1 hel kyckling
2 liter vatten
1 purjolök
3 morötter
6 stjälkselleri
2 dl vispgrädde
1 ½ dl hackad dill
1 msk ättikssprit 12%
2 msk strösocker
Salt
1. Lägg en hel kyckling i en stor gryta tillsammans med 2 liter vatten. Salta med 1 msk salt. Låt småkoka under lock ca 2 timmar.
2. Ta upp kycklingen och plocka bort allt kött från benen.
3. Strimla löken. Tärna morot och selleri fint. Låt koka under lock tillsammans med buljongen 30 minuter.
4. Tillsätt kyckling, grädde och dill, låt koka upp. Smaka av med ättika och socker. Det ska finnas en fin balans mellan sälta, syra och sötma.




8–10 bitar
350 g mandelmassa
150 g brynt smör
2 krm salt
3 ägg
3 dl hjortronmylta
3 dl vispgrädde, lättvispad
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Riv mandelmassan och vispa med brynt smör och salt. Vispa in ett ägg i taget.
3. Smörj en form och fyll med smeten. Baka i ugn ca 20-40 minuter beroende på storlek på formen.
4. Servera ljummen med vispad grädde och kall mylta.
Kan comfort food och enklare rätter vara nyckeln till lönsamhet när världen gungar?
I höstens upplaga av samtalsserien Länge leve måltiden kryper vi in i höstmörkret och inspirerar kring hur värmande och vardagsnära mat kan bli en framgångsfaktor i en osäker tid. Bland gästerna ser vi bland andra krögaren och kocken Tea Malmegård, matskribenten Maria Zihammou och köttexperten Henning Kvick.
VILL DU HA ÄNNU MER INSPIRATION KRING COMFORT FOOD? KLICKA HÄR