Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kronfågel - en bättre kyckling för ett bättre liv

Vår filosofi är enkel – en ny kycklingprodukt från Kronfågel ska vara lätt att hantera, göra gott för din kropp, och produceras med ett så lågt klimatavtryck som möjligt.

Kronfågel, med huvudkontor i Stockholm, ingår i Scandi Standard som är en av de största producenterna av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i norra Europa med ledande positioner i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Irland. Koncernen omsätter 12 miljarder och har 3 300 medarbetare. Scandi Standard marknadsför produkter under varumärkena Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Naapurin Maalaiskana, Manor Farm och Great Hill Farms.

Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människor, kycklingarna och vår planet.

Allt vi gör utgår från dina behov av bekväm, nyttig och god mat. Vårt uppdrag är att erbjuda ett tryggt och sunt val med produkter som gör gott för människan, kycklingarna och planeten.

Kyckling från Kronfågel är alltid 100% svensk kyckling, uppfödd på någon av våra kontrakterade gårdar. Till grund för allt vårt arbete ligger svensk djurskyddslagstiftning och branschorganisationen Svensk Fågels djuromsorgsprogram.


VARFÖR KYCKLING?

  1. Det är gott!

Kyckling äts i de flesta delar av världen och passar i de flesta smakkombinationer. Kan varieras i oändlighet oavsett om du vill ha en snabb och sund vardagsrätt eller en festlig fredagsmiddag.

 

  1. Ett hälsosamt val

Den hälsosamme dras till kyckling tack vare dess fantastiska näringsprofil. Kyckling är proteinrikt, fettsnålt och därmed en riktig hälsofavorit.

 

  1. Kyckling bidrar till en hållbar värld

Kyckling släpper ut mindre än en tiondel av nötköttets CO2. Det gör kycklingen till en av samhällets mest klimatsmarta proteinkällor. Kyckling är därför en framtidsråvara.

Se hela Kronfågels sortiment

Till sortimentet