Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi är smaken av Sverige

Välkommen till oss på Scan! Vi tror på bra mat från svenska gårdar och står för svensk kvalitet i råvaror, smak, hantverk och djuromsorg. Vi kallar det för Smaken av Sverige.

OM OSS

I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Under den här tiden har det hunnit hända mycket, men många traditioner och kunskaper är vi stolta över att föra vidare. Idag är vi ett mångsidigt livsmedelsföretag med både köttbaserade och vegetariska produkter i vårt sortiment. Vår idé är mycket enkel, vi tror på bra mat från svenska gårdar. Just därför är alla våra produkter baserade på svenska råvaror. Vi tycker att den goda smaken ska kännas både i munnen och i hjärtat. Kärnan i vår verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan - från gård till gaffel. I nära samarbete med Sveriges bönder erbjuder vi ansvarsfullt tillverkade matvaror från både djur- och växtriket.

Med våra drygt 2 000 medarbetare runt om i landet sitter vi på en unik kunskap och kompetens som sträcker sig från känslan av vad som kännetecknar bra råvaror, goda smaker och tillagning, till djuromsorg, hållbarhet och en ansvarsfull värdekedja. Som en av den svenska livsmedelsbranschens största aktörer bidrar vi till att det skapas arbetstillfällen i både jordbruket och livsmedelskedjan, något vi är väldigt stolta över.

ALLTID SVENSKT KÖTT & SVENSKA RÅVAROR

Vi på Scan vill att du alltid ska känna dig trygg med maten som du äter. Därför tar vi ansvar genom hela värdekedjan – från djurets välmående, till transport och slutligen till det noggranna hantverket vid styckning, mörning och charktillverkning. Ansvar från gård till gaffel helt enkelt – och självklart är alla våra produkter baserade på svenska råvaror. Vi tror att när man känner till matens ursprung så smakar den faktiskt godare. Det ger både söndagssteken, vegokorven och köttbullen en extra smakdimension. Det svenska ursprunget kommer med så många fördelar och vi arbetar engagerat för att säkra de höga förväntningar som ställs på svenska råvaror. När du väljer mat från Scan kan du vara säker på att det alltid är 100 % svenskt kött och råvaror från svenska gårdar. Vi följer strikt alla miljö- och djurskyddslagar och vårt kött är fritt från hormontillsatser, antibiotika eller medicinrester.

Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna och lammen betar fritt om sommaren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har större utrymme och halm att böka runt i. Kort sagt, vi har en sund djurhållning som håller våra djur friska.

Att jobba som vi gör kräver lite mer tid, men det är det värt. Vill man erbjuda både bra mat och stå för god djuromsorg kan man inte ha bråttom. Som en av livsmedelsbranschens största aktörer arbetar vi aktivt för att ligga i framkant med vårt kvalitetsarbete. Det handlar om att leverera kvalitet i allt vi gör och att vara effektiva i all vår resursanvändning. Med hjälp av olika certifieringar, program och revisioner blir kvalitetssäkring en naturlig del av vår dagliga verksamhet, och i alla delar av företaget. Vi lämnar inget åt slumpen.