Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbarhet från produktion till försäljning

På Coca-Cola i Sverige arbetar ungefär 700 personer. Vi har vårt hjärta i Jordbro utanför Stockholm, här ligger vår klimatneutrala anläggning med produktion, lager och kontor.

Vi förser hela Sverige med vår dryck och varje dag lämnar 1,5 miljoner liter dryck i vår fabrik. Vi erbjuder drycker för alla tillfällen och under en mängd varumärken, bland annat Coca-Cola, Fanta, Sprite, MER, Bonaqua, Powerade, Royal Bliss, Monster och Reign. Hållbarhet är en integrerad del i vår verksamhet och vi arbetar med att minska vår klimatpåverkan i hela värdekedjan, med målet att nå netto noll klimatpåverkan till 2040.

Hållbarhet från produktion till försäljning 

  • LOKALA INGREDIENSER. Vi använder socker från Skåne och vatten
    från Mälaren.
  • KLIMATNEUTRAL ANLÄGGNING. Vår anläggning i Jordbro är sedan 2021 certifierad klimatneutral enligt PAS 2060 och vi använder 100% klimatneutral el från vindkraft.

  • 100% ÅTERVUNNEN PLAST. Våra PET-flaskor består av 100% återvunnen plast och vår nya fastsatta kork underlättar återvinning och minska risken för nedskräpning.

  • MINSKNING AV UTSLÄPP FRÅN TRANSPORTER. Vi har 100% fossilfritt drivmedel i våra upphandlade inrikestransporter.

  • HÅLLBARHET I BUTIK. Våra smarta kylskåp är utrustade med energisparfunktioner som gör att de anpassar sig till verksamheten och minskar energiåtgången. Vi möjliggör även nya förpackningslösningar och påfyllningsbara alternativ där konsumenten direkt kan fylla sitt glas eller medhavda flaska.

  • ÅTERVINNING & ÅTERANVÄNDNING. Vårt mål är att för varje flaska och burk vi säljer så ska en samlas in. I Sverige har vi ett av världens ledande pantsystem och för att uppnå vårt insamlingsmål samarbetar vi bland annat med Returpack och Håll Sverige Rent.

Köp Coca-Colas hållbara sortiment

Till sortimentet