Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nyhet 2023, säg hej till vår Pork Burger!

Här är hamburgernyheten du kommer att älska; vår Pork burger, som är gjord på fläskfärs, kryddad med havssalt och lite röksmak för en god smakupplevelse.

Helt nya Pork burger

Överraska dina gäster med en helt ny Pork burger till hamburgesortimentet. Hamburgaren är gjord på grovhackad danskt fläsk med havssalt och lite rökig smak och erbjuder massor av spännande serveringsmöjligheter. En saftig och smakrik innovation för sortimentet av hamburgare där fläskkött ibland kan vara en underskattad partner. Hamburgaren öppnar för otaliga variationsmöjligheter – fläskköttet är också bland de köttsorter som har lägst klimatavtryck.

Mindre klimatavtryck & bättre smakprofil

Grisen blir mer och mer framtändade på våra nationella menyer eftersom fler människor har blivit mer medvetna om grisens många möjligheter. För de flesta är en klassisk hamburgare lika med en god köttfärsbiff, men med dagens fokus på klimat är det många som letar alternativa köttsorter med mindre klimatavtryck. Här är grisen bland de köttsorter som har lägst klimatavtryck. Att vår pork burger dessutom har en utsökt smakprofil med mycket saftighet och en läcker grov konsistens ger ännu mer anledning att kolla in pork burger-biffen på din nästa hamburgerservering.

Sätt mer smak på burgaren!

Här är några superfrestande förslag på hur du kan glädja dina gäster med en pork burger;

Fläskburgare och salvia  

➢ Den starkt smaksatta, lätt parfymerade salvian med en antydan till bitterhet är en lysande partner till fläsk. Här är hur du skapar ett smakrikt mästerverk:

➢ Börja med att breda lite senapsmajonäs på en 'potatisbulle'. Lägg sedan till krispig lollo biondasallad och placera en nygrillad fläskburgare ovanpå.Toppa med en läcker majonäs smaksatt med salviaolja och finhackad färk salvia. För extra smak och konsistens, lägg en skiva bacon och tunna skivor av syltat äpple. Om du vill lyxa till det ännu mer, dekorera gärna med nystekta, krispiga salviablad.

Fläskburgare med Äpplekompott

➢ Fläsk och äppke är en perfekt kombination – tänk på smaken av äpple tillsammans med stekt fläsk eller stekta äpplen tillsammans med en kotlett. Grisens naturliga sötma framträder ännu mer när den blandas med äpplets fruktighet. 

➢ För att skapa denn burgare, börja med ett vanligt brioche-bröd. Smörj på en läcker senapsmajonäs och lägg till lite knapig sallad, eventuellt med en touch ruccola för extra smak. Toppa sedan med en generös sked äppelkompott smaksatt med din favorit BBQ-krydda och häll den över den stekta fläskburgaren. Avsluta med att strö över grovhackat fläskskal för en extra touch.

Rökig burgare

➢ Rökig burgare. Kombinationen av fläsk ochröksmak är känd och omtyckt i klassiska favoriter osm skinka, bacon och korv. Ta nu steget och fördjupa dig i en rökiga smakens värld genom att skapa en hamburgare som slåt alla rekord när det gäller rökighet.

➢ Börja med att rosta hamburgerbröd och smeta åp en härlig chipotlemajonäs. Lägg sedan till lite fräsch sallaf och täck din burgare med smält cheddarost, kanske äpplerökt om du vill ha en extra dimension av smak. Toppa med stekt lök och grillad paprika för den perfekta balansen mellan smaker. Avsluta med några saftiga baconskivor för att sätta pricken över i:et.

Lär dig mer om Danish Crown

Till leverantörsporträtt

Bra struktur – och minimering av matsvinn.

Pork burger är gjord av mört, grovt hackat fläskkött från danska grisar. Köttet är kryddat med havssalt och en liten mägnd rökarom för optimal smak och tillagas precis som en vanlig nötburgare. Biffen kan tillagas antingen tinad eller direkt från frysen, vilket minskar risken för matsvinn.