Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbarhet - Danish Crown

Danish Crown är första europeiska köttproducenterna som validerats av science based target initiativet (SBTi).

Hållbarhet handlar om vår framtida hälsa, om att ta ansvar för våra framtida generationer. Tillsammans med vårt moderföretag Danish Crown har vi lovat att ta på oss ledartröjan när det gäller att producera kött på ett grönare, mer hållbart och långsiktigt sätt. År 2030 ska Danish Crown vara en av världens mest hållbara köttproducenter.

Målet är att utmana den globala köttindustrin genom att ta ledningen i arbetet med att säkerställa en hållbar omställning av livsmedelsproduktion. Vi har nu tagit ytterligare ett steg i en mer hållbar riktning genom att bli en av de första stora europeiska köttproducenterna som validerats av det internationella Science Based Targets-initiativet (SBTi).

Science Based Targets är ett samarbete mellan bland annat FN:s Global Compact, World Resources Institute och World Wide Fund for Nature (WWF). Programmet hjälper till att utforma en tydlig väg för företag att minska utsläppen av växthusgaser i den utsträckning som hjälper till att hålla den globala temperaturökningen på maximalt 1,5 grader.

Vi har som målsättning att minska de absoluta växthusgaserna relaterat till vår egen verksamhet med 42 procent och utsläppen i vår värdekedja med 20 procent per producerad kg år 2023 jämfört med referensåret 2020. Detta åtagande innebär en minskning av CO2 utsläpp med ungefär 2,5 miljoner ton.       

Vår hållbarhetsstrategi bygger på FN:s utvecklingsmål och de nyckelområden där Danish Crown har störst inflytande på värdekedjan. Vi identifierar och utvärderar dessa områden varje år för att säkerställa att vi är fokuserade på rätt möjligheter och utmaningar. Sedan sätter vi hållbara mål inom områden där vi kan göra positiv skillnad för bönder, kunder och vår omgivning.

Läs mer på danishcrown.com

Lär dig mer om Danish Crown

Till leverantörsporträtt