Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Danish Crown Professional

Med högkvalitativa råvaror och en enkelthet i köket skapar vi produkter med bästa förutsättningar för en lyckad servering.

  • Danish Crowns stiftelse går tillbaka till 1887 och den danska andelsrörelsen. Vi ägs idag av dryg 5500 bönder.
  • Vi är en del av 49 miljoner måltider varje år. Baserat på danska kostråd om 50g kött per dag.
  • 26 600 anställda över hela världen har vi totalt 89 produktionsanläggningar, 40 separata lager och kontor i 30 länder.

Danish Crown Professional

Danish Crown är en livsmedelskoncern och en av världens största producenter av kött. För mer än 130 år sedan utvecklade danska bönder sina egna produktions- och marknadsföringsorganisationer med strikt fokus på kvalitet och livsmedelssäkerhet. Detta har fått Dansih Crown att blomstra till vad det är idag. Danish Crown har genom åren alltid lyssnat noga på marknaderna och idag har vi skapat en stark grund.

Danish Crown Professional är ett segment inriktat på att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till kunder inom restauranger, livsmedelsindustrin, offenliga sektor, hotell, caféer och skolkök. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårat sortiment och erbjuda våra kunder nya och spännande produkter för en god och varierande matsedel. Vi värnar om våra kunder och vill göra vårt sortiment så bra som möjligt för er som kund. Förutom att leverera produkter av högst kvalitet, kan vi även erbjuda ett brett sortiment med noga utvalda ingredienser.

Vi har mat inom flera kategorier;

Bacon & Stekfläsk
Baconspecialister. Med mer än 108 år av kvalitetsbacon vågar vi säga att vi är baconspeialister. Vi har idag en produktion på run 52.000 ton bacon per år vilket gör oss marknadsledande på bacon i flera av de länder där vi är verksamma. Kvalitet, smak och perfekt sälta. Det är vad vi erbjuder! Vi vet att bacon är så mycket mer än bara bacon.

Färsprodukter
Färdigstekta saftiga färsbiffar, så gott som hemlagat! Vi använder råvara av högsta kvalitet för att skapa en rustik känsla Färsbiffarna kommer frysta och perfekta att plocka upp efter behov.

Topping
Kan användas till mer än vad man tror. Det sjävklara, till pizzan men det passar lika bra som fyllning i varma rätter, till sallad eller i röror.

Pålägg
Lufttorkad skinka, salami eller leverpastej – sätt smak på din smörgås med våra utsökta påläggsalternativ. Pålitliga favoriter för att tillfredställa behovet av kvalitet och smak. Gör din smörgås till någonting extra!

Slow Cooked
Långtidslagat kött. Det tar ofta tid att förbereda god mat, särskilt när huvudråvaran måste hanteras extra varsamt. Tillagas det på rätt sätt, är allt förarbete källan till alldeles fantastiska smaker. Allt som behöver göras med våra slow cooked produkter är att värma och ordna med tillbehör så är maten serverad.
Korv
Vi har långa traditioner av korvtillverkning, vilket vi är stolta över. Våra skickliga korvmakare tillverkar flera tusen korvar dagligen. De är gjorda av bra råvaror och styckningsdelar. De är kryddade med egna kryddblandningar och röks försiktigt över bokflis.

Färdigrätter
Upptäck bekvämligheten och smakupplevelsen av färdigrätter. Våra noggrant utvalda färdigrätter är skapade för att förenkla din matlagning och samtidigt erbjuda en smakrik och tillfredsställande måltid.

Schnitzel
Våra schnitzlar är skapade med noggranhet och passion för smak. Oavsett om du föredrar den traditionella schnitzeln med citronklyfta eller en mer kreativ variant med olika kryddningar och såser kommer dessa produkter imponera på din tallrik.

Salami snacks
Den perfekta kombinationen av smak och bekvämlighet. Passar till både snackset innan maten eller i matlagningen i form av exemeplvis en gryta eller på pastan.

Kött
Milda neutrala smaker på fläskkött passar till en mängd olika tillagningsmetoder. Oavsett om du föredrar att grilla till perfektion eller laga i ugnen kommer vårt kött att leverera den måltid som imponerar på dig och dina gästers smaklökar.  

Lär dig mer om Danish Crown

Till leverantörsporträtt
➢ Danish Crowns stiftelse går tillbaka till 1887 och den danska andelsrörelsen. Vi ägs idag av dryg 5500 bönder.

➢ Vi är en del av 49 miljoner måltider varje år. Baserat på danska kostråd om 50g kött per dag.

➢ 26 600 anställda, Över hela världen har vi totalt 89 produktionsanläggningar, 40 separata lager och kontor i 30 länder.

➢ Vi är glada att kunna presentera flertalet artiklar i vårt sortiment utan allergener i recepturen. Se märkningen nedan.