Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kött på grillen

Utesäsongen är i full gång och grillarna är tända. Vi har valt ut några fina frysta detaljer där vi har säkrat pris och tillgång för hela sommaren – och som passar riktigt bra till grillen. Grilla gott och lönsamt i sommar!

Kalv & fläsk

Biff & entrecôte

Övrigt utvalt kött till grillen


Färskvaruhallen Menigo har egen import och förädling av kött. Vi hängmörar, styckar, maler, skalar, skivar, tärnar och pressar.

Grillteknik och lönsamma tips

Grillat står högt på många gästers önskelista under sommaren. Men hur grillar du både gott och lönsamt? Menigos färskvaruexpert Robert Grym tipsar om grilltekniker och lönsamma råvaror till sommarens stundande måltider.

Vad lägger vi på grillen som både är gott och lönsamt?
– En stor utmaning för krögarna idag är prisutvecklingen på råvaror som har en tendens att skena ännu mer över sommaren, speciellt på de detaljer som alla älskar att grilla. Så min rekommendation är att satsa på fryst kött. Här har vi på Menigo redan säkrat volymer för hela säsongen och satt ett fast pris på ett kött som håller en jämn kvalitet, säger Robert Grym, färskvaruspecialist på Menigo.

”Fryst kött har ett fast pris och håller en jämn kvalitet hela säsongen”

Hur är kvaliteten på fryst kött?
– En generell fördom är att fryst är en sämre råvara och att färskt är fräschare och bättre. Jag vågar hävda motsatsen. Det här köttet produceras för att det är meningen att det ska frysas och det görs i separata stycken ett och ett. Nötdetaljerna möras även innan de fryses in. När du låter köttet tina långsamt, är det få, om ens någon, som kan skilja på vilket kött som är fryst respektive färskt.

Roberts 6 tips för att grilla gott och lönsamt

1) Välj fryst kött. Låt det tina långsamt i kylen och ta sedan fram i god tid så att köttet inte är jättekallt när du börjar grilla. 2) Anpassa grillteknik efter detalj. Våga testa olika tekniker. 3) Starta varmt för att avsluta svalare för karamelliserad stekyta och perfekt resultat. 4) Använd en bra stektermometer. 5) Satsa på riktigt bra kol eller ved. 6) Planera kolbädden för att kunna arbeta enkelt med olika temperaturer.