Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Det våras för skål!

Menigo tipsar
Menigo Foodservice
01 mars 2023
Husets viner, lokal öl och nattklubbsbubbel. Vi har frågat Menigos dryckessexpert, Erik Brolin, om vårens trender och ett bra barutbud.

Specialisten tipsar

Vad dricker vi i vår? – I vår ser vi som vanligt mycket ljus rosé, krispigt vitt och sval pinot noir. Även gin och tonic har fått en stor genomslagskraft och det kommer allt fler smaksatta giner på marknaden, som japansk gin smaksatt med sake eller en brasiliansk gin smaksatt med lian. En helt ny spännande sort är en GinISH, en alkoholfri gin. En annan trend, som blivit en succé i USA är Luc Belaire. Det är ett bubbel framtaget för nattklubb och fest, där vissa flaskor till och med har lysande etikett. – När det kommer till öl så märker vi att många fortsatt vill ha svenskt och gärna lokalt. Vi ser även att burkölen blir alltmer populärt, det är både billigare och bättre för ölen och burkar är dessutom smidigare att förvara i kylen. Vilka är dina favoriter inom Menigos eget dryckessortiment? – Vi har fått oerhörd fin respons på våra egna viner och många kör det som sitt husvin. Jag skulle säga att vinerna verkligen funkar både högt och lågt, lika bra till finkrog som till en enklare krog. Vi har bland annat två röda och en vit som är riktigt vassa; Tempranillo/Syrah, Altozano Tempranillo/Cabernet och Altozano Verdejo Sauvignon blanc. Jag har aldrig fått någon negativ respons på dessa viner, som dessutom är riktigt prisvärda och det säger ganska mycket om nivån. Är det något nytt på gång? – Ett lyckat koncept som vi fortsätter utveckla är vår ölfatslösning i samarbete med Kall Nordic. Tillsammans bygger vi unika öllösningar för kund där man bland annat har möjlighet att säsongsanpassa sina fat och välja sortiment från flera olika bryggerier. En annan nyhet är att vi håller på att prova nya spännande viner inom våra egna varumärken, så håll utkik i e-handeln. Ett bra barutbud, hur ska man tänka? – Något som jag ofta stöter på när jag är ute hos kund är att barens batterisprit ofta består av flera olika importörer. Alltså att man kör vodkan från leverantör, ginen från en annan och romen från en tredje. Det råd jag brukar ge till mina kunder är att tänka mer ekonomiskt och försöka samla 75% av utbudet från en och samma importör istället. Resterande 25% kan du variera och smycka baren med om du exempelvis måste ha Baileys, Jack Daniels och Jäger. Så våga släppa dina favoriter och tänk lite mer med plånboken istället. Det är samma sak med vin, ta det största utbudet från en och samma importör. Tveka inte att kontakta oss säljare så hjälper vi till med planeringen.

3 tips från specialisten!

1. Kök, sommelier och bar måste prata med varandra, så att dryck och mat funkar ihop, både smakmässigt och stilmässigt. 2. Se till målgruppen och vilka gäster som besöker krogen. Vill de ha avancerade specialdrinkar eller föredrar de en traditionell gin och tonic? 3. Samla ihop varumärken från en och samma importör i så stor utsträckning som möjligt, det sparar både tid och pengar.

Ett glas husets tack!

Menigos dryckesexperter har valt ut ett komplett sortiment av smakrika röda, krispiga vita, fräscha rosé och bubbliga mousserande viner i toner som garanterat faller många i smaken. Vinerna är prisvärda och passar riktigt bra att servera som husets viner. Helt enkelt trygga val till din vinlista. I arbetet med att vaska fram dessa guldkorn har vi arbetat med kriterier som liten prislapp, smak, kvalitet och användningsområde. Helt enkelt utvalda, säkra kort som uppfyller våra krav att få kallas husets vin. Du hittar endast vinerna hos oss och nedan kan du bekanta dig mer med sortimentet.

Våra utvalda mousserande viner!

Fira med utvalda bubbliga viner. Testade och utvalda för smak, kvalitet och användning för att passa många och som husets mousserande alternativ på din vinlista.

Vi löser fatölen!

Med hjälp av oss behöver du som kund inte skriva avtal med något bryggeri som reglerar volym och sortiment. Vi samarbetar i stället med KALL som sköter teknisk installation och kopplingar, service och underhåll. Sortimentet på öl är helt fritt!