Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vegoburgare

Soja, ärta eller böna? Idag finns en hel uppsjö av färdiga vegoburgare som både är riktigt goda och rika på proteiner. Spana in några utvalda favoriter från vårt sortiment här.


Växtbaserat = pruta på proteinet?

Utbudet av växtbaserade burgare har ökat nästintill lavinartat de senaste åren, och det finns mängder av proteinkällor, smaker och texturer att välja bland. Många av vegoburgarna har nästan samma proteinhalt som köttbaserade färdigburgare har, så du behöver inte göra något större avkall på proteinet för att du väljer grönt.

Fem favoriter att steka, grilla, fritera och smasha
En del matproducenter eftersträvar att vegoburgarna ska likna burgare av konventionellt kött, medan andra vill skapa en helt ny burgarupplevelse. Burgarna har många olika egenskaper och flera av dem går att hantera och presentera på nästan samma sätt som en vanlig köttburgare. Tack vare den stora bredden kan du lätt hitta din favorit.

Här tipsar vi om fem utvalda favoriter från Menigos sortiment. Botanisera bland proteinkällor och näringsinnehåll – eller inspireras av recept som får det att vattnas i munnen! 

Anamma – Vegoburgare Jävligt Gott

Saftiga vegoburgare i samarbete med kokboksförfattaren Gustav 'Jävligt Gott' Johansson. De passar perfekt på grillen eller i stekpannan och har ca 95% lägre klimatavtryck än hamburgare av svensk nötfärs. 

LÄS MER OM BURGAREN

Bärta – Burgare umami EKO

Fyllig, kraftig och rund smak och med fantastisk konsistens. Skapad genom en helt naturlig och varsam fermenteringsprocess och kryddad med de allra finaste kryddorna. För den som vill ha något mer unikt som dessutom har svensk proteinkälla.

LÄS MER OM BURGAREN

Oh Mungood – Oh mungbean burger EKO

Riktigt smakrik vegansk burgare med krispig yta och bra konsistens och tuggmotstånd. Ekologisk och helt utan tillsatser. Enkel och snabb att tillaga. Gjord på den hälsosamma mungbönan som har ett högt proteininnehåll. Producerad i Sverige.

LÄS MER OM BURGAREN

Havredals – Burgare växtbaserad

Saftig växtbaserad premiumburgare. Framtagen och producerad i Sverige med bondböna, havre och andra grödor från Sverige och norra Europa. Unik framställningsmetod som ger burgaren en köttlik och saftig struktur. Ett välsmakande val för den klimatklyftige som vill äta kött, utan att äta kött.

LÄS MER OM BURGAREN

GoGreen – Vegoburgare ärta

Baserad på ärtprotein från svenskodlade ärter. Den har en lätt rökig smak och härligt saftig konsistens. Burgarna är rika på protein och glutenfria och är tillverkade i Sverige. De är fria från såväl soja som ägg och mjölk, och är därmed helt veganska.

LÄS MER OM BURGAREN

Upptäck hela sortimentet

Vilken vegoburgare man ska välja kan vara en smaksak och utbudet är stort. Välj bland proteintyp, struktur och smaker - fortsätt botanisera i vårt utbud av växtbaserade burgare och biffar.

TILL SORTIMENTET

Köp burgarna här: