Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Vegburgarmacka med rostad paprika, aubergineröra samt pannoumi

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Vegburgarmacka med rostad paprika, aubergineröra samt pannoumi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ta ut kärnhuset ur paprikan, halv-era längs med till i fyra bitar. Rosta aubergine, hel, i ugnen ca en timme. Efter 30 min, lägg även paprikabitarna i ugnen och låt rosta tillsammans sista 30 min.
  3. När paprikan är klar, lägg i en skål och plasta omgående och låt ligga 20 min.
  4. Under tiden, gröp ur auberginen och lägg köttet i en bunke tillsammans med oregano, vinäger, olivolja salt och svartpeppar.
  5. Mosa röran grovt med en gaffel, låt svalna. Dra av skalet på paprikan.
  6. Stek veg-burgarna och pannoumin.
  7. Lägg pannoumin på veg-burgaren, ställ i ugn och låt gå på ugnens eftervärme. 
  8. Stek levainbrödet gyllen-brunt i olivolja och lägg på aubergineröra, därefter vegburgaren med pannoumi och avsluta med rostad paprika.

Energifördelning

28.7%31.0%40.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi714.2 kJ
Energi169.65 kcal
Fett9.44 g
varav
- mättat fett4.49 g
- enkelomättat fett0.54 g
- fleromättat fett0.07 g
Kolhydrat12.29 g
varav
- sockerarter1.85 g
- stärkelse0 g
Protein8.74 g
Salt0.97 g
Kalcium127.7 mg
Fiber1.04 g