Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Syrlig pizza bianca med sardeller och crème på Västerbottensost® [NORRMEJERIER]
Åtgärder

Syrlig pizza bianca med sardeller och crème på Västerbottensost® [NORRMEJERIER]

Receptkategori: À la Carte
Sardeller och Västerbottensost® gifter sig underbart på pizza! En fantastiskt god kombination som fungerar både som huvudrätt och tilltugg. Grädda i ugnen på en förvärmd pizzasten i varmluftsugn på 300 grader i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg. Låt det väl smaka!

(0 röster)
Syrlig pizza bianca med sardeller och crème på Västerbottensost® [NORRMEJERIER]

Gör så här

Gör så här



  1. Skölj och strimla svartkål och stek några minuter i olivolja.
  2. Blanda rumstempererad mascarpone och Västerbottensost® till en crème, smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Arbeta ut degen på ett mjölat bord.
  4. Bred ostcrèmen på bottnarna och fördela kål, sardeller och citronskal ovanpå.
  5. Strö över lite chili och ringla över olivolja.
  6. Grädda i ugnen i ca 5 min.
  7. Riv lite extra Västerbottensost® över pizzan före servering.

Du behöver

Pizzadeg*
2 hgSvartkål 200 gram*
1 stCitron Primofiori/vernas ES/ZA/ARG Klass 1
40 gSardeller*
2,5 hgMascarpone*
1,5 hgVästerbottensost riven 32%
1 krmChiliflakes*
Olivolja*
Salt*
Svartpeppar*

Energifördelning

34.4%46.8%18.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi344.64 kJ
Energi81.55 kcal
Fett5.88 g
varav
- mättat fett3.58 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.03 g
Kolhydrat2.37 g
varav
- sockerarter0.71 g
- stärkelse0 g
Protein4.32 g
Salt0.21 g
Kalcium117.86 mg
Fiber1.19 g