Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Steak tartaremacka

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Steak tartaremacka

Gör så här

  1. Skala rödbeta, riv grovt. Koka upp en 1-2-3 lag.
  2. Lägg i riven rödbeta och kapris. Låt stå i någon timme, sila.
  3. Lägg schmand, silade rödbetor och kapris på ena sidan av brödskivan, bred ut nötfärsen över, salta och peppra.
  4. Stek köttsidan i smör tills den är stekt efter eget önskemål, vänd sedan smörgåsen och stek brödsidan gyllenbrun.
  5. Lyft upp steak tartar och lägg på tallrik, riv parmesan över det stekta köttet, avsluta med lite kruspersilja. Servera.

Du behöver

2 stRödbeta*
1 dlÄttika 12%
2 dlSocker*
3 dlVatten*
60 gKapris Nonpareilles
2,5 hgLevain skivad tina och servera
2 hgSchmand 24%
5 hgNötfärs 10% 3mm Sverige
Salt*
1 hgSmörgåsgurka legymskivad 6 mm
Parmensanost*
Kruspersilja*

Energifördelning

32.9%26.2%40.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi740.46 kJ
Energi175.31 kcal
Fett8.46 g
varav
- mättat fett4.75 g
- enkelomättat fett2.11 g
- fleromättat fett0.21 g
Kolhydrat13.23 g
varav
- sockerarter2.22 g
- stärkelse0 g
Protein10.63 g
Salt0.78 g
Kalcium3.22 mg
Järn0.84 mg
Fiber0.52 g
Folsyra1.36 µg
Jod1.2 µg
Kalium115.08 mg
Magnesium8.1 mg
Natrium0.04 g
Niacin1.8 mg
Fosfor66.94 mg
Riboflavin0.08 mg
Selen2.26 µg
Tiamin0.03 mg
Vitamin A 5.17 µg
Vitamin B120.63 µg
Vitamin B60.11 mg
Vitamin D0.04 µg
Vitamin E0.26 mg
Vitamin K3.35 µg
Zink2.06 mg