Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.

Receptkategori: Nötkött
Enkelt men fantastiskt gott till grillsäsongen

(0 röster)
Nyckelhål Äggfri Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.

Gör så här

Tärna entrecote i ca 2-3 cm kuber salta och trä på spett, använd gasbrännare för att bränna spetten. Mixa örter, vitlök och citron med rapsolja, smula sedan ner överblivet bröd (landgångsbröd i detta fallet) och mixa ihop, smula sedan ut på en plåt och torka i ugnen, 100 grader i ca 30 min. Blanda färskost och fermenterad vitlökspasta till en kräm.

Energifördelning

8.4%59.3%32.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi354.34 kJ
Energi85.49 kcal
Fett7.03 g
varav
- mättat fett1.76 g
- enkelomättat fett3.02 g
- fleromättat fett1.51 g
Kolhydrat3.83 g
varav
- sockerarter1.51 g
- stärkelse0 g
Protein1 g
Salt0.35 g
Kalcium3.74 mg
Järn0.09 mg
Fiber1.22 g
Folsyra9.11 µg
Jod0.09 µg
Kalium32.91 mg
Magnesium4.28 mg
Niacin0.03 mg
Fosfor2.03 mg
Riboflavin0.01 mg
Selen0.49 µg
Vitamin A 17.25 µg
Vitamin B60.01 mg
Vitamin C1.65 mg
Vitamin E0.09 mg
Vitamin K16.1 µg
Zink0.04 mg