- Hem
- Recept & kalkyl
- Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.
Åtgärder
Spett med hängmörad Entrecote, örtkrisp och svart vitlökskräm.
Receptkategori: NötköttEnkelt men fantastiskt gott till grillsäsongen
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Nyckelhål Äggfri Laktosfri KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Nötfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Gör så här
Tärna entrecote i ca 2-3 cm kuber salta och trä på spett, använd gasbrännare för att bränna spetten. Mixa örter, vitlök och citron med rapsolja, smula sedan ner överblivet bröd (landgångsbröd i detta fallet) och mixa ihop, smula sedan ut på en plåt och torka i ugnen, 100 grader i ca 30 min. Blanda färskost och fermenterad vitlökspasta till en kräm.
Du behöver
5 hg | Entrecote klass 5, Sverige |
75 g | Landgångsbröd Tina och servera* |
50 g | Persilja krus tråg |
1 st | Vitlök solo |
50 g | Spenat baby |
1 st | Citron Primofiori/vernas Klass 1 |
3,3 msk | Rapsolja |
1 hg | Färskost naturell 22% LF |
30 g | Fermenterad Vitlök Premium |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 354.34 kJ |
Energi | 85.49 kcal |
Fett | 7.03 g |
varav | |
- mättat fett | 1.76 g |
- enkelomättat fett | 3.02 g |
- fleromättat fett | 1.51 g |
Kolhydrat | 3.83 g |
varav | |
- sockerarter | 1.51 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 1 g |
Salt | 0.35 g |
Kalcium | 3.74 mg |
Järn | 0.09 mg |
Fiber | 1.22 g |
Folsyra | 9.11 µg |
Jod | 0.09 µg |
Kalium | 32.91 mg |
Magnesium | 4.28 mg |
Niacin | 0.03 mg |
Fosfor | 2.03 mg |
Riboflavin | 0.01 mg |
Selen | 0.49 µg |
Vitamin A | 17.25 µg |
Vitamin B6 | 0.01 mg |
Vitamin C | 1.65 mg |
Vitamin E | 0.09 mg |
Vitamin K | 16.1 µg |
Zink | 0.04 mg |
kr