Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Spaghetti med chorizo, chili och ruccola

Receptkategori: Barnmenyn
En smakrik pasta med sting på tunt skuren chorizo, chili och lök, toppade med härliga pinjenötter och ruccola. Passar både stora och små! Recept: Restaurang Tullängen (Årets Skolrestaurang 2021)

(1 röst)
Länge leve måltiden offentlig
Spaghetti med chorizo, chili och ruccola

Gör så här

  1. Hacka lök, chili och vitlök grovt och lägg i en kastrull med 2 msk rapsolja och fräs hårt i 3 minuter. Häll på olja och värm till 55°c och dra kastrullen åt sidan och mixa med en stavmixer. Häll över oljan i en kärl och låt stå minst 24 h.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men spara lite av pastavattnet.
  3. Stek chorizon i lite av chilioljan, blanda ner den kokta spaghettin, vänd ner chiliolja, pastavattnen så den blir glansig.
  4. Smaka av med salt och peppar(och eventuellt mer chiliolja) och garnera med ruccola och rostade pinjenötter.

Energifördelning

12.7%47.1%40.2%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1431.86 kJ
Energi343.4 kcal
Fett25.4 g
varav
- mättat fett3.88 g
- enkelomättat fett10.5 g
- fleromättat fett5.08 g
Kolhydrat21.71 g
varav
- sockerarter1.79 g
- stärkelse0 g
Protein6.86 g
Salt0.61 g
Fiber1.04 g