Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Sky till skomakarlåda

Receptkategori: Såser varma

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Sky till skomakarlåda

Gör så här

  1. Strimla purjolök och vitlök. Dela champinjonerna i kvartar.
  2. Fräs grönsaker och kryddor i smör/olja. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och reducera till 2/3.
  3. Tillsätt schalottenlöksfond och koka ihop allt till en mustig sky.
  4. Sila fonden, låt koka upp och mixa med smör.
  5. Smaka av med salt, peppar och red med majsstärkelse utrört i vatten. Lägg i rivet citronskal vid servering och vänd i örterna.

Du behöver

1 stPurjolök NL/FR Klass 1
10 gVitlök
1 hgSvamp champinjon
Torkad timjan*
Torkad rosmarin*
2 stLagerblad*
2,5 dlMatlagningsvin vitt BIB
Smör/olja till stekning*
5 dlVatten*
23 gSchalottenlökfond brynt 0,28 salt
13 gGrönsaksbuljong 0,3% salt EKO
Salt*
Peppar*
Majsstärkelse för redning*
20 gSmör*
0,5 stCitron Primofiori/vernas ES/ZA/ARG Klass 1
30 gGrovhackade örter (persilja, basilika, timjan)*

Energifördelning

19.0%3.9%77.1%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi159.84 kJ
Energi38.37 kcal
Fett0.22 g
varav
- mättat fett0.02 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat4.31 g
varav
- sockerarter2.16 g
- stärkelse0 g
Protein1.06 g
Salt1.28 g
Fiber1.98 g