- Hem
- Recept & kalkyl
- Långkoksbaguette på högrev och Gruyére
Åtgärder
Långkoksbaguette på högrev och Gruyére
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
- Skala och hacka lök, vitlök och fräs tillsammans med timjan i rapsolja.
- Salta och peppra högreven runt om och stek i samma panna. Häll på tomatpuré, vin, buljongtärningar, lagerblad samt vattnet. Lyft högreven och lägg på bleck, baka i ugn 125°C till en innertemperatur på 70°C.
- Sila skyn ner i kastrull, koka ned till en simmigare konsistens.
- Skiva färskkorven i slantar och stek. Tillsätt bacon och avsluta med delade kronärtskockor. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skiva högreven, öppna en baguette och lägg först högrevsskivor och där-efter korvblandningen med lite sås.
- Toppa med riven ost och avsluta med lite färska örter, gräslök och/eller kruspersilja.
Du behöver
2 st | Lök gul medel SE |
3 st | Vitlöksklyftor* |
1 st | Timjankvist* |
2 msk | Rapsolja |
6 hg | Högrev hel benfri EU |
3 msk | Tomatpuré |
5 dl | Matlagningsvin rött BIB |
2 st | Köttbuljongtärningar* |
1 st | Lagerblad* |
4 dl | Vatten* |
2 hg | Färskkorv Thörnström Whiskeychedddar SE |
1 hg | Bacon skivat på papper |
Salt* | |
Peppar* | |
3,6 hg | Baguette 18 cm |
2 dl | Gruyére riven* |
Färska örter ex. gräslök eller kruspersilja* | |
4 st | Kronärtskockor inlagda* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 723.79 kJ |
Energi | 173.02 kcal |
Fett | 9.32 g |
varav | |
- mättat fett | 3.45 g |
- enkelomättat fett | 1.85 g |
- fleromättat fett | 0.6 g |
Kolhydrat | 10.08 g |
varav | |
- sockerarter | 0.85 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 9.28 g |
Salt | 0.83 g |
Kalcium | 1.83 mg |
Järn | 0.76 mg |
Fiber | 0.53 g |
Folsyra | 1.56 µg |
Jod | 0.74 µg |
Kalium | 86.84 mg |
Magnesium | 5.74 mg |
Natrium | 0.02 g |
Niacin | 1.32 mg |
Fosfor | 48.57 mg |
Riboflavin | 0.05 mg |
Selen | 1.79 µg |
Tiamin | 0.02 mg |
Vitamin A | 2.86 µg |
Vitamin B12 | 0.44 µg |
Vitamin B6 | 0.07 mg |
Vitamin D | 0.02 µg |
Vitamin E | 0.2 mg |
Vitamin K | 1.41 µg |
Zink | 2.07 mg |
kr