Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Kyckling smaksatt med grädde och dragon serveras med spetskål, fermenterad kålrabbi samt krispigt kycklingskinn och pumpakärnor. [JOHAN BACKÉUS]
Åtgärder

Kyckling smaksatt med grädde och dragon serveras med spetskål, fermenterad kålrabbi samt krispigt kycklingskinn och pumpakärnor. [JOHAN BACKÉUS]

Receptkategori: À la Carte
Fermentering är en uråldrig teknik som gör gott för magen och miljön. Fermenterad kålrabbi är fräscht och krispigt tillsammans med svensk kyckling, spetskål, grädde och dragon.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Kyckling smaksatt med grädde och dragon serveras med spetskål, fermenterad kålrabbi samt krispigt kycklingskinn och pumpakärnor. [JOHAN BACKÉUS]

Gör så här

  1. Tag bort kycklingskinnet, spar till krispig topping.
  2. Skär kyckling och dragon i mindre bitar, lägg i en matberedare.
  3. Mixa med salt i ca 15 sekunder, tillsätt grädden och fortsätt mixa i 5 sekunder till.
  4. Lägg kycklingen i portionsformar och baka av i en ångugn på 80°C tills innertemperaturen uppnår 65°C. Låt svalna.
  5. Vid servering, stek kycklingen i smör tills den är gyllene i färgen.


Krispig toppning

  1. Salta kycklingskinnet och lägg på ett bakplåtspapper, salta lite lätt. Rosta i en 180°C varm ugn tills gyllene.
  2. Lägg pumpakärnorna på plåt, tillsätt olivolja och lite salt. Rosta i 180°C varm ugn i ca 7-10 min.


Spetskål

  1. Plocka bladen från spetskålen och koka dem i lättsaltat vatten i ca 20 sekunder.
  2. Vid servering, smaka upp med flingsalt, olivolja och lite god vinäger.


Övrigt

  1. Klipp krassen och plocka dragonbladen.
  2. Vid servering, lägg kycklingen i mitten på tallriken, kålrabbi och spetskålen läggs runt kycklingen.
  3. Toppa med den krispiga toppingen, örterna samt kycklingskyn.

Fermenterad kålrabbi

  1. Skala kålrabbin och lägg i en vakuumpåse tillsammans med 3% salt. Förslut påsen och låt ligga i rumstemperatur i ca 2 veckor och sedan i kyl i ca 2 veckor.
  2. Vid servering skivas kålrabbin i tunna skivor.

Rostad kycklingsky

  1. Skär bort roten från lökarna och hacka i mindre bitar. Stek dem gyllene i smöret tillsammans med timjan.
  2. Tillsätt det vita vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt fonden och låt sjuda till hälften.
  3. Smaka av med salt och mortlad kryddpeppar

Du behöver

9 hgKycklingbröstfilé med skinn Solbacka
Salt nypor*
Grädde*
5 gDragon
1 hgSmör*
Kycklingskinn*
Pumpakärnor
1 tskMatolja*
3,5 hgSpetskål SE
Vinäger*
Kryddkrasse*
1 stDragonkvist*

Fermenterad kålrabbi

Salt utan jod*
5 hgKålrabbi SE*

Rostad kycklingsky

4 hgKycklingfond*
5 stKryddpepparkorn*
1 dlMatlagningsvin vitt BIB
1 stTimjankvist*
Smör*
1 stLök bananschalotten Klass 1
1 stVitlöksklyfta*

Energifördelning

73.1%24.4%2.6%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi459.66 kJ
Energi106.35 kcal
Fett4.65 g
varav
- mättat fett1.53 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0.49 g
varav
- sockerarter0.42 g
- stärkelse0 g
Protein13.95 g
Salt0.3 g