Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Kladdkaka med Gifflar [Pågen]

Receptkategori: Desserter
Kombinera det bästa av två världar! Underbart god kladdkaka med Pågen Gifflar Kanel. Svårt att motstå!

(1 röst)
Kladdkaka med Gifflar [Pågen]

Gör så här

  1. Använd en form med storlek ca 21–23 cm i diameter. Klä med bakplåtspapper.
  2. Lägg i Gifflarna i botten med kantsidan mot botten.
  3. Vispa ägg och socker. Smält smöret.
  4. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med ägg/socker och smöret. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  6. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen. Gifflarna bildar ett fint mönster på kakan
  7. Servera med en klick vispad grädde och färska bär.

Du behöver

3 hgGifflar kanel
3 stÄgg M Frigående, Tvättade
4,5 dlSocker*
1,25 clVaniljsocker*
36 gKakao FT EKO 20-22%
1,5 hgSmör*
1,5 krmSalt*
2,25 dlVetemjöl SE
Färska Bär*
Vispad grädde*

Energifördelning

15.2%12.7%72.1%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1131.58 kJ
Energi267.75 kcal
Fett7.15 g
varav
- mättat fett1.7 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat40.64 g
varav
- sockerarter5.48 g
- stärkelse0 g
Protein8.54 g
Salt0.29 g
Fiber1.08 g