Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Hemlagad Tomatketchup [Europe Foods]

Receptkategori: À la Carte
Att laga sin egen ketchup är både kul och enkelt. Dessutom blir den väldigt smakrik och sätter lite extra finess på måltiden.

(0 röster)
Hemlagad Tomatketchup [Europe Foods]

Gör så här

  1. Skär Lök, Äpple och tomat i grova bitar.
  2. Lägg i ugnsfast form och rosta i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
  3. Passera lök, äpple och tomat genom sil eller i passör.
  4. Koka ner i ca 15 minuter tillsätt Vinäger, socker och kryddor. Koka på svag värme i ca 30 minuter eller till önskad konsistens.
  5. Smaka av med Touch of Taste Umamifond

Du behöver

1,2 kgTomat NL/ES/MA Klass 1
3 hgLök gul SE/NL/EG Klass 1
3 hgÄpple Royal Gala EKO IT/pl/fr Klass 1
1,5 dlRåsocker*
1 dlÄppelcidervinäger
1,5 mskSenapspulver*
3 mskSellerisalt*
3,25 gChilipulver PP
3 mskLökpulver*
1 krmNejlika mald*
30 gUmamifond

Energifördelning

12.3%2.8%84.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi91.1 kJ
Energi22.13 kcal
Fett0.13 g
varav
- mättat fett0.02 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat4 g
varav
- sockerarter3.62 g
- stärkelse0 g
Protein0.58 g
Salt0.25 g
Fiber0.93 g