- Hem
- Recept & kalkyl
- Hasselbacksbeta
Åtgärder
Hasselbacksbeta
Receptkategori: Förrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Skala och skåra betor à la hasselbacksmetoden, droppa lite rapsolja över, salta och peppra. Rosta i ugn tills de är mjuka rakt igenom. Skala av ”skalet” på chèvren och mixa med färskost till en slät kräm, smaksätt med salt, peppar och honung. Rosta valnötter med lite rapsolja och salt, krossa dem lätt. Arrangera chèvrekrämen ovanpå rödbetan, ripla över fikonmarmelad och strössla valnötter. Toppa med atsinakrasse.
Du behöver
5 hg | Rödbeta mini KRAV SE* |
1 hg | Chèvrelimpa Getost 25%* |
1 dl | Färskost naturell 22% LF |
30 g | Fikonmarmelad lagerblad KRAV* |
4 hg | Valnötter/Valnötskärnor i halvor |
20 g | Flytande blomsterhonung |
50 g | Krasse atsina |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1042.67 kJ |
Energi | 248.96 kcal |
Fett | 23.51 g |
varav | |
- mättat fett | 3.29 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 4.12 g |
varav | |
- sockerarter | 2.61 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 5.37 g |
Salt | 0.07 g |
Fiber | 0.08 g |
kr