Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Hasselbacksbeta

Receptkategori: Förrätter

(0 röster)
Hasselbacksbeta

Gör så här

Skala och skåra betor à la hasselbacksmetoden, droppa lite rapsolja över, salta och peppra. Rosta i ugn tills de är mjuka rakt igenom. Skala av ”skalet” på chèvren och mixa med färskost till en slät kräm, smaksätt med salt, peppar och honung. Rosta valnötter med lite rapsolja och salt, krossa dem lätt. Arrangera chèvrekrämen ovanpå rödbetan, ripla över fikonmarmelad och strössla valnötter. Toppa med atsinakrasse.

Du behöver

5 hgRödbeta mini KRAV SE*
1 hgChèvrelimpa Getost 25%*
1 dlFärskost naturell 22% LF
30 gFikonmarmelad lagerblad KRAV*
4 hgValnötter/Valnötskärnor i halvor
20 gFlytande blomsterhonung
50 gKrasse atsina

Energifördelning

16.3%71.2%12.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1042.67 kJ
Energi248.96 kcal
Fett23.51 g
varav
- mättat fett3.29 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat4.12 g
varav
- sockerarter2.61 g
- stärkelse0 g
Protein5.37 g
Salt0.07 g
Fiber0.08 g